Ministerul Mediului anunţă, joi, că peste 2 milioane de ambalaje fost returnate de consumatori, în luna ianuarie, prin intermediul Sistemului de Garanţie Returnare, cele mai mjulte în Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Peste 2 milioane de ambalaje au fost returnate de consumatori, în luna ianuarie, prin intermediul Sistemului de Garanţie Returnare. În prima lună de funcţionare – decembrie 2023 – producătorii şi importatorii de băuturi au pus pe piaţă aproximativ 45 de milioane de ambalaje cu marca SGR. În luna ianuarie, numărul acestora a crescut la circa 180 milioane ambalaje”, anunţă, joi, Ministerul Mediului.

Ministrul Mircea Feche apreciază că sistemul este încă la un nivel incipient.

”La mai puţin de trei luni de la inaugurare, SGR este încă la un nivel incipient, însă cifrele raportate se încadrează în estimările iniţiale şi suntem optimişti că obiectivele primului an pot fi îndeplinite. În următoarea perioadă vom vedea din ce în ce mai multe ambalaje SGR pe rafturile magazinelor, până când toate produsele cu ambalaj fără garanţie vor fi înlocuite. De asemenea, continuă în ritm alert atât dezvoltarea centrelor regionale, cât şi campania de sprijinire a comercianţilor pentru semnarea contractelor şi conformarea cu obligaţiile legale. Le mulţumesc tuturor celor care contribuie la succesul acestui proiect esenţial pentru viitorul României”, a declarat ministrul Mircea Fechet.

Recordul de ambalaje SGR colectate într-o singură zi îl deţine Municipiul Bucureşti, cu peste 1.000 de saci colectaţi. Totodată, echipa RetuRO SGR a depăşit 100 de angajaţi.

Până la sfârşitul anului, compania intenţionează să creeze aproximativ 600 de locuri de muncă verzi.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.