Ministerul Mediului anunţă că au fost clasate două proceduri de infringement din domeniul protecţiei mediului declanşate împotriva României, una referitoare la reducerea consumului de pungi de transport din plastic subţire, iar cealaltă la limitarea emisiilor în atmosferă a anumitor poluanţi provenind de la instalaţii medii de ardere.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă transmis, luni, de Ministerul Mediului, Comisia Europeană a aprobat, în 24 ianuarie, clasarea a două proceduri de infringement din domeniul protecţiei mediului, declanşate împotriva României în anii 2017 şi 2018.

"Este vorba despre: Cauza 2017/0184 – acţiune în constatarea neîndeplinirii obligaţiilor având ca obiect necomunicarea măsurilor naţionale de transpunere a Directivei 2015/720/UE a Parlamentului European şi a Consiliului din 29 aprilie 2015 de modificare a Directivei 94/62/CE în ceea ce priveşte reducerea consumului de pungi de transport din plastic subţire; Cauza 2018/0042  – acţiune în constatarea neîndeplinirii obligaţiilor având ca obiect necomunicarea măsurilor naţionale de transpunere a Directivei 2015/2193/UE privind limitarea emisiilor în atmosferă a anumitor poluanţi provenind de la instalaţii medii de ardere", arată sursa citată.

În cazul procedurii care viza reducerea consumului de pungi din plastic, România şi-a îndeplinit obligaţiile prin interzicerea, la propunerea Ministerului Mediului, a producţiei pungilor din plastic subţire şi foarte subţire cu mâner începând cu 1 iulie 2018 şi a comercializării acestora de la 1 ianuarie 2019, mai scrie în comunicat.

Conform aceleiaşi surse, în ceea ce priveşte procedura de infringement privind poluanţii de la instalaţiile medii de ardere, Comisia Europeană a decis clasarea cauzei datorită adoptării, de către Parlamentul României, a Legii 293/2018 privind reducerea emisiilor naţionale de anumiţi poluanţi atmosferici, iniţiată de Guvern la propunerea Ministerului Mediului.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.