Ministerul Mediului a anunţat vineri că a fost radiată de pe rolul Curţii de Justiţie a UE cauza având ca obiect o procedură de infringement iniţiată de Comisia Europeană împotriva României în privinţa a trei instalaţii mari de ardere: Deva nr. 2, Deva nr. 3 şi Govora nr. 2.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Ministerul Afacerilor Externe şi Ministerul Energiei salută decizia Comisiei Europene de a se desista în cauza C-455/22 şi ordonanţa Curţii de Justiţie a Uniunii Europene prin care respectiva cauză a fost radiată de pe rolul său. Aceste evoluţii sunt consecinţa măsurilor luate de Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor şi de Ministerul Energiei, alături de alte instituţii publice, inclusiv de autorităţi locale, pentru a asigura că Directiva 2010/75/UE a Parlamentului European şi a Consiliului din 24 noiembrie 2010 privind emisiile industriale este respectată în cazul a trei instalaţii mari de ardere de pe teritoriul României vizate de cauză”, au anunţat reprezentanţii Ministerului Mediului.
Ei au adăugat că prevenirea şi controlul integrat al poluării generate de activităţile industriale reprezintă o preocupare constantă a autorităţilor române competente. “Respectivele autorităţi rămân ferm angajate în luarea tuturor măsurilor necesare pentru evitarea sau, după caz, reducerea emisiilor în aer, apă şi sol, precum şi pentru prevenirea generării de deşeuri, în conformitate cu Directiva 2010/75/UE”, a precizat sursa citată. 
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie
 
Cauza C-455/22 a avut ca obiect o procedură de infringement iniţiată de Comisia Europeană împotriva României pentru nerespectarea obligaţiei de a se asigura, în ceea ce priveşte trei instalaţii mari de ardere (Deva nr. 2, Deva nr. 3 şi Govora nr. 2), că funcţionarea nu are loc în absenţa unei autorizaţii, conform art. 4 alin. (1) din Directiva 2010/75/UE.
Faza precontencioasă a acestei proceduri a fost declanşată de Comisia Europeană la 20 iulie 2018.
La 2 decembrie 2021, instituţia UE a decis să sesizeze Curtea de Justiţie a Uniunii Europene  , iar la 11 iulie 2022 a depus cererea sa introductivă la Grefa instanţei UE, declanşând astfel faza contencioasă a procedurii.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.