Ministerul Justiţiei şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor organizează concurs/examen pentru ocuparea postului de director general al ANP. Înscrierile au loc până în 15 februarie, iar concursul va consta într-un interviu, programat să se deafăşoare în 29 martie, şi o probă practică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit anunţului publicat de Ministerul Justiţiei, la acest concurs/examen se pot înscrie ofiţerii de poliţie penitenciară în activitate care îndeplinesc mai multe condiţii.

Înscrierea şi depunerea dosarelor de concurs se poate face până în 15 februarie, inclusiv, la ora 16.00. Până la acest termen, candidaţii pot depune dosarele complete la Direcţia Management Resurse Umane din cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, cu sediul în Bucureşti, strada Maria Ghiculeasa, nr. 47, sector 2.

Tema proiectului managerial este "Proiecţia dezvoltării instituţionale a sistemului penitenciar, în perioada 2021-2025, prin raportare la angajamentele instituţionale, pentru a se asigura: dezvoltarea infrastructurii în vederea evitării supraaglomerării deţinuţilor în cadrul penitenciarelor, îmbunătăţirea condiţiilor de detenţie şi facilitarea reintegrării sociale a acestora, asigurarea dotărilor necesare pentru îmbunătăţirea condiţiilor de muncă ale poliţiştiilor de penitenciare, protecţia sănătăţii acestora la locul de muncă, în contextul Covid-19, precum şi a sănătăţii persoanelor aflate în locurile de deţinere".

După verificarea dosarelor şi rezolvarea eventualelor contestaţii,  candidaţii înscrişi la concurs vor susţine testarea psihologică.

Concursul/examenul va avea loc în Bucureşti şi constă în două probe: interviul în cadrul căruia se prezintă şi proiectul managerial referitor la exercitarea atribuţiilor specifice funcţiei de conducere; proba practică pentru evaluarea aptitudinilor manageriale, care constă în rezolvarea unei activităţi, a unei situaţii sau a unei succesiuni de activităţi ori situaţii întâlnite în mod curent sau care pot apărea în exercitarea atribuţiilor specifice funcţiei de conducere.

Interviul se va desfăşura în 29 martie, dar data poate fi modificată, în funcţie de numărul candidaţilor şi de modalitatea de desfăşurare a acestuia. Data desfăşurării probei practice va fi anunţată ulterior, pe pagina de internet a Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor şi a Ministerului Justiţiei. Concursul se va desfăşura la sediul Ministerului Justiţiei sau prin mijloace de comunicare la distanţă, în funcţie de evoluţia situaţiei pandemice.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.