Ministerul Educaţiei anunţă că a scăzut numărul de infectări cu coronavirus în şcoli, la sfârşitul săptămânii trecute fiind aproximativ 10.800 de elevi şi preşcolari (0,4%) şi circa 2.600 de angajaţi (1%) confirmaţi cu COVID-19.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În ultima săptămână s-a înregistrat o scădere a numărului de infectări cu SARS-CoV-2 în mediul şcolar şi, implicit, a numărului de clase şi unităţi cu activitate organizată în sistem online, confirmându-se trendul semnificativ descendent pentru a doua săptămână consecutiv", a anunţat, luni, Ministerul Educaţiei.

Conform raportărilor centralizate, la finalul săptămânii trecute 33 de unităţi de învăţământ, cu personalitate juridică sau structuri, şi 883 de clase/grupe funcţionau în sistem online. La momentul raportării, situaţia epidemiologică se prezenta astfel:

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

- 10.818 elevi/preşcolari pozitivi Covid-19 (0,4%)

- 2.663 de persoane angajate în sistemul de învăţământ preuniv. pozitive Covid-19 (1%)

"În urma administrării testelor antigen pe bază de salivă în unităţile de învăţământ, în săptămâna 14 -18 februarie 2022 au fost raportate 2.069 teste de salivă pozitive. Dintre acestea, 1.299 (63 %) au fost confirmate RT-PCR, 492 (24 %) au fost infirmate RT-PCR, iar pentru 278 (13 %) de teste nu exista răspuns la data raportării", a arătat sursa citată.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.