Ministerul Educaţiei propune premierea elevilor care au obţinut media 10 la examenele naţionale din această vară, fiind elaborat un proiect de Hotărâre de Guvdern în acest sens. Elevii de clasa a VIII-a ar urma să primească 2.000 de lei, iar cei de-a XII-a ar urma să primească 5.000 de lei, fiind în total 558 de beneficiari.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ministerul Educaţiei a lansat în consultare publică proiectul de Hotărâre de Guvern privind acordarea de stimulente financiare elevilor care au obţinut media 10 la examenele naţionale din sesiunea iunie-iulie 2023”, anunţă, marţi, Ministerul Educaţiei.

Sursa citată a precizat că proiectul prevede premierea, cu suma de 2.000 de lei, a fiecăruia dintre cei 466 de absolvenţi de gimnaziu care au obţinut media 10 la Evaluarea Naţională 2023.

În plus, ar urma să fie premiaţi, cu suma de 5.000 de lei, fiecare dintre cei 92 de absolvenţi de liceu cu media generală 10 în sesiunea de vară a examenului de bacalaureat (78 la examenul naţional bacalaureat, inclusiv sesiunea specială, respectiv 14 la examenul de bacalaureat german).

”În total, sunt propuşi pentru a fi premiaţi 558 de absolvenţi de gimnaziu şi liceu. Lista nominală a beneficiarilor şi modalitatea de acordare a stimulentelor financiare vor fi aprobate prin ordin de ministru”, a mai transmis ministerul.

Potrivit Notei de fundamentare a actului suspus dezbaterii publice,”identificarea şi susţinerea copiilor şi tinerilor capabili de performanţe şcolare înalte reprezintă o parte integrantă a politicilor educaţionale promovate de Ministerul Educaţiei şi vizează aplicarea unuia dintre principiile care guvernează învăţământul preuniversitar şi superior, precum şi învăţarea pe tot parcursul vieţii din România şi anume principiul calităţii”.

”Materializarea unui astfel de demers se înscrie pe linia programelor dezvoltate de ME pentru susţinerea excelenţei şcolare în învăţământul preuniversitar şi este în conformitate cu prevederile art. 57 alin. (4) din Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011, cu modificările şi completările ulterioare”, se mai arată în document.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.