Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) va premia, joi, elevii medaliaţi la olimpiadele şi competiţiile internaţionale în anul şcolar 2017-2018, urmând a recompensa câştigătorii a 255 de distincţii. 61 dintre acestea sunt premii întâi sau medalii de aur. Suma totală care va fi acordată elevilor şi profesorilor care i-au pregptit, dar şi şcolilor din care aceştia provin depăşeşte 2,9 milioane de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

MEN va organiza, joi, festivitatea de premiere a olimpicilor români care s-au remarcat în anul şcolar 2017-2018 la concursurile internaţionale pe discipline şcolare.

Vor fi recompensaţi câştigătorii a 255 de distincţii (61 de medalii de aur şi premii I, dintre care 3 cu punctaje maxime, 90 de medalii de argint şi premii II, 65 de medalii de bronz şi premii III şi 39 de menţiuni) la olimpiadele internaţionale sau regionale pe discipline (juniori şi seniori). De asemenea, vor fi premiate cadrele didactice care i-au pregătit, precum şi şcolile din care provin laureaţii.

Premiile pentru rezultatele înregistrate la olimpiadele sau concursurile internaţionale au următoarele cuantumuri: 12.545 lei - premiul I absolut (obţinut cu punctaj maxim), 9.720 lei - premiul I/medalie de aur, 8.330 lei - premiul al II-lea/medalie de argint, 5.950 lei - premiul al III-lea/medalie de bronz şi 4.065 lei - menţiune (sau diplome echivalente).

Sumele în bani acordate elevilor care s-au impus în competiţiile regionale (olimpiade balcanice de seniori şi juniori, Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară Tuymaada, Olimpiada de Informatică a Europei Centrale, Olimpiada de Chimie „D.I. Mendeleev" etc.) sunt: 4.440 lei - premiul I/medalie de aur, 3.785 lei - premiul al II-lea/medalie de argint, 2.945 lei - premiul al III-lea/medalie de bronz şi 2.550 lei - menţiune (sau diplome echivalente).

Profesorii care au pregătit elevul/elevii primesc un singur premiu, în cuantumul cel mai mare prevăzut pentru unul din elevii lor. Pentru şcoala pe care elevul/elevii o frecventează sau a/au frecventat-o se acordă câte un premiu, în cuantumul prevăzut pentru fiecare elev premiat. În acest ultim caz, sumele primite vor fi utilizate pentru dotări destinate sprijinirii eficienţei procesului de învăţământ.

Fondul total de premiere alocat de MEN este de peste 2.900.000 lei.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.