Ministerul Educaţiei a transmis, vineri, că nu există probleme privind suplimentarea sumelor necesare şcolilor pentru proiectele din Programului Naţional pentru Reducerea Abandonului Şcolar. În anul 2023 a fost alocată suma de 333.840.000 de lei, pentru cele 1.409 proiecte ale şcolilor, iar până la finalul lunii august gradul de utilizare al fondurilor a fost de 77,74%.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Cu privire la situaţia plăţilor către unităţile de învăţământ beneficiare a fondurilor din Programul Naţional pentru Reducerea Abandonului Şcolar (PNRAS), menţionăm că, în anul 2023, Ministerul Educaţiei a alocat un buget total de 333.840.000 de lei pentru implementarea celor 1.409 de proiecte ale şcolilor beneficiare din cadrul PNRAS”, a transmis, vineri, Ministerul Educaţiei.

Sursa citată a precizat că, până la 31 august 2023, în baza solicitărilor de deschideri de credite ale şcolilor, a fost virată în conturile inspectoratelor şcolare judeţene şi al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti şi transferată şcolilor suma de 205.455.000 lei.

”La aceeaşi dată, suma totală utilizată în cadrul acestor proiecte se ridica la valoarea de 159.711.000 lei, reprezentând 47,84% din totalul bugetului alocat, cu grade de utilizare a sumelor la nivel judeţean între 20.65% şi 81,59%. Raportându-ne la sumele efectiv virate, gradul de utilizare al fondurilor a fost de 77,74%. Astfel, pentru a optimiza fluxul financiar, pe parcursul anului Ministerul Educaţiei a sprijinit Agenţiile de implementare (Inspectoratele Şcolare Judeţene/Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti) în procesul de redistribuire a sumelor între şcolile beneficiare în vederea utilizării eficiente a fondurilor deja alocate, urmând ca în momentul în care bugetul alocat este utilizat în proporţie de 85%, să fie suplimentat bugetul alocat unui inspectorat şcolar judeţean pentru şcolile coordonate”, a mai transmis sursa citată.

Oficialii ministerului au precizat că ”nu există probleme privind suplimentarea sumelor necesare şcolilor pentru implementarea activităţilor asumate prin proiectele din Programul Naţional pentru Reducerea Abandonului Şcolar”.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.