Ministerul Educaţiei a anunţat, marţi seară, că, din 22 ianuarie, va publica teste de antrenament pentru examenele naţionale, iar în luna martie se vor organiza simulările, atât pentru Evaluarea Naţională, cât şi Bacalaureat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Pentru pregătirea examenelor naţionale (Evaluare Naţională 2021 şi Bacalaureat 2021) vor fi publicate pe site–ul CNPEE, începând cu data de 22 februarie 2021, teste de antrenament”, a anunţat, marţi seară, MInisterul Educaţiei. 
 
Potrivit sursrei citate, simulările examenelor naţionale se vor organiza, după cum urmează: 
 
A. Simularea Evaluării Naţionale pentru elevii clasei a VIII-a
 
29 martie 2021: Limba şi literatura română
30 martie 2021: Matematică
31 martie 2021: Limba şi literatura maternă (pentru elevii aparţinând minorităţilor naţionale care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă)
 
B. Simularea examenului naţional de Bacalaureat pentru elevii claselor a XII-a şi a XIII-a
 
22 martie 2021: Limba şi literatura română - proba E.a)
23 martie 2021: proba obligatorie a profilului - proba E.c)
24 martie 2021: proba la alegere a profilului şi specializării - proba E.d)
25 martie 2021: Limba şi literatura maternă - proba E.b)
 
În 5 februarie, Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că a semnat ordinul de ministru pentru adaptarea la realităţi a programelor pentru examenele de Evaluare naţională şi de Bacalaureat de anul acesta.
 
"Am semnat ordinul de ministru pentru adaptarea la realităţi a programei de examene naţionale - Evaluare Naţională şi Bacalaureat. Va fi publicată astăzi în Monitorul Oficial. Adaptarea s-a făcut ţinând cont de realităţile anului şcolar", a declarat Sorin Cîmpeanu. 
 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.