Ministerul Educaţiei anunţă, vineri, că, dacă va întârzia rectificarea bugetară, va promova un proiect de HG pentru a asigura sumele necesare plăţii salariilor personalului din învăţământ, întrucât salariile au crescut în luna iunie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministerul Educaţiei face, vineri, precizări cu privire la plata salariilor personalului din învăţământ.

”În bugetul pe anul 2023 au fost cuprinse cheltuielile cu salariile potrivit prevederilor legale din acel moment. Începând cu luna iunie 2023 au fost majorate salariile potrivit prevederilor OUG nr. 45/2023 şi OUG nr. 57/2023”, a transmis Ministerul Educaţiei.

Sursa citată a precizat că, începând cu drepturile salariale aferente lunii iunie 2023, salariile au fost calculate şi plătite, conform prevederilor legale actuale, sumele fiind asigurate din bugetul aprobat.

”Ministerul Educaţiei a solicitat, pentru rectificarea bugetară, suplimentarea sumelor pentru cheltuielile cu salariile, conform OUG nr. 45/2023 şi OUG nr. 57/2023. În situaţia în care rectificarea bugetară va fi făcută mai târziu, este posibil ca Ministerul Educaţiei să iniţieze un proiect de hotărâre de Guvern pentru suplimentarea bugetului Ministerului Educaţiei din fondul de rezervă bugetară pentru o parte din sumele solicitate la Ministerul Finanţelor pentru rectificarea bugetară”, a mai transmis sursa citată.

Ministerul precizează că actualul cadru legal permite efectuarea tuturor demersurilor, astfel încât salariile personalului din învăţământ să fie plătite la termenele scadente.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.