Ministerul Educaţiei a anunţat, joi, că s-au plătit salariile la toate unităţile de învăţământ din Bucureşti, dar a fost trimis Corpul de Control la Inspectoratul Şcolar petru a verifica încadrarea în numărul total de posturi alocat. Sindicaliştii au reclamat că la 30 de unităţi - şcoli, grădiniţe şi tnoate unităţile de învăţământ special- nu au fost plătite salariile, deoarece Ministerul Educaţiei nu a deblocat programul de salarizare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Ministerul Educaţiei a intervenit în vederea soluţionării problemei create de către Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti. Disfuncţionalitatea a fost cauzată de necorelarea evidenţelor ISMB cu numărul maxim de posturi existent în unităţile de învăţământ. Acţiunea Ministerului Educaţiei a condus la deblocarea plăţii salariilor pentru angajaţii celor 30 de unităţi de învăţământ special şi de masă din Municipiul Bucureşti. Astăzi, 18 februarie 2021, au fost efectuate plăţile pentru salariile aferente”, a transmis, joi, Ministerul Educaţiei. 
 
Sursa citată a precizat că instituţia ”a asigurat constant şi în timp util fondurile necesare plăţilor salariale ale tuturor angajaţilor din învăţământ, corespunzător numărului de posturi alocat fiecărui judeţ, respectiv Municipiului Bucureşti”. 
 
”În urma solicitării ministrului Educaţiei, Corpul de Control verifică respectarea procedurilor de angajare la nivelul Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, raportat la legislaţia şi reglementările în vigoare. Rezultatele vor fi comunicate de îndată ce acţiunea Corpului de control va fi finalizată”, a mai transmis Ministerul. 
 
În cursul zilei de luni, Federaţia Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret“ a avertizat că angajaţii din 16 unităţi de învăţământ de masă şi din toate unităţile de învăţământ special din Municipiul Bucureşti nu şi-au primit salariile deoarece Ministerul Educaţiei nu a  deblocat programul de salarizare.
 
”Angajaţii nu au nicio vină privind neîncadrarea unităţilor de învăţământ în numărul de posturi. Aceştia trebuie să-şi primească salariile la timp şi nedeminuate pentru munca depusă. A devenit deja o practică: în fiecare lună se pune presiune pe unităţile de învăţământ să facă disponibilizări pentru a se încadra în buget. Cerem Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti şi Ministerului Educaţiei să ia toate măsurile care se impun pentru intrarea în legalitate şi acordarea la timp a salariilor. Neplata la timp a salariilor atrage răspunderea disciplinară a persoanelor care se fac vinovate şi poate genera obligarea angajatorului la plata de daune-interese“, a declarat Marius Ovidiu Nistor, preşedinte FSE „Spiru Haret“, într-un comunicat de presă. 
 
Sindicaliştii au precizat că în această situaţie au fost mai multe grădiniţe, şcoli gimnaziale şi licee din sectoarele 1 şi 2, toate unităţile de învăţământ special din Bucureşti, dar şi inspectoratul şcolar şi Centrul Municipiului Bucureşti de Resurse şi Asistenţă Educaţională.   
 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.