Ministerul Educaţiei a anunţat, vineri, că 124 din cele 143 de proiecte de manuale şcolare pentru anul şcolar 2018-2019 (ciclurile primar şi gimnazial) au fost admise, iar după etapa de avizare ştiinţifică, din cele 124 proiecte admise, 104 au primit aviz favorabil, opt au primit aviz favorabil, însă condiţionat de însuşirea de către autori a observaţiilor formulate de cadrele didactice din învăţământul superior cooptate în acest proces, în timp ce 12 au primit aviz nefavorabil..

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Ministerului Educaţiei, în urma parcurgerii tuturor etapelor din calendarul primei sesiuni de evaluare a proiectelor de manuale şcolare pentru anul şcolar 2018-2019 (ciclurile primar şi gimnazial), Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare a publicat vineri rezultatele finale.

Astfel, după etapa de evaluare a calităţii ştiinţifice şi soluţionarea contestaţiilor, din cele 143 de proiecte intrate în această fază, au fost admise 124 de proiecte care au întrunit cel puţin 85 de puncte (din 100 posibile), iar 19 au fost respinse. Reamintim că în perioada 6 - 19 martie, au fost înregistrate 144 de proiecte de manuale şcolare, vizând 83 de discipline din planurile-cadru pentru clasele I-VI (45 din ciclul primar şi 38 din ciclul gimnazial), însă ulterior un proiect a fost retras de autor, deoarece a fost depus în dublu exemplar.

După etapa de avizare ştiinţifică, din cele 124 proiecte admise, 104 au primit aviz favorabil, 8 au primit aviz favorabil, însă condiţionat de însuşirea de către autori a observaţiilor formulate de cadrele didactice din învăţământul superior cooptate în acest proces, în timp ce 12 au primit aviz nefavorabil.

Pentru disciplinele care nu au avut proiecte de manuale în prima sesiune, a fost lansat un al doilea apel al cărui termen-limită, prelungit, este data de 18 mai (elaborare şi depunere la Registratura MEN). Lista disciplinelor de studiu pentru care s-a organizat a doua sesiune va fi completată în funcţie de rezultatele finale ale primei sesiuni.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.