Patruzeci de grădiniţe au fost date în folosinţă anul trecut, prin proiectul "Reforma Educaţiei Timpurii în România", finanţat printr-un împrumut de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE), în valoare de 80,75 de milioane de euro, conform Ministerului Educaţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit sursei citate, în 2017 a fost finalizată construcţia a 40 de grădiniţe, care se adaugă celor 130 de grădiniţe construite în perioada 2013-2016. Conform acordului de împrumut cu Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE), în valoare de 80,75 de milioane de euro, finanţarea se acordă pentru construirea de grădiniţe cu program normal cu 2, 3 şi 4 săli/grupă.

În acest moment, alte 47 de unităţi de învăţământ preşcolar se află în diverse stadii de execuţie, termenul de finalizare estimat fiind 2018.

Tot în acest an, va fi lansată procedura de achiziţie a lucrărilor de execuţie pentru încă 156 de grădiniţe, mai spune Ministerul Educaţiei.

Proiectul privind Reforma Educaţiei Timpurii (P.R.E.T.), cofinanţat de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei şi Guvernul României, vizează construirea a 380 de grădiniţe noi şi dotarea lor cu mobilier, data de finalizare fiind 31 decembrie 2019, cu posibiltate de p

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.