Ministerul Educaţiei a transmis, miercuri, că 16.316 de elevi şi preşcolari şi 5.425 de angajaţi au fost confirmaţi cu coronavirus de la debutul anului şcolar, cifrele fiind în continuă creştere. De exemplu, faţă de săptămâna trecută, numărul elevilor care s-au infectat este cu peste 3.300 mai mare. De asemenea, 482 de unităţi de învăţământ au acivitatea faţă în faţă suspendată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Conform informaţiilor centralizate pe baza raportărilor din unităţile de învăţământ preuniversitar, astăzi, 13 octombrie 2021, se înregistrează următoarea situaţie epidemiologică:  

Preşcolari/elevi confirmaţi Covid-19: 16.316;  

Angajaţi din învăţământ confirmaţi Covid-19: 5.425 de persoane”, a transmis, miercuri, Ministerul Educaţiei.  

Potrivi datelor transmise de minister, numărul elevilor şi al angajaţilor confirmaţi de la debutul anului şcolar este în continuă creştere.  

Astfel, dacă în 17 septembrie erau 1.094 elevi şi 604 angajaţi, în 6 octombrie, numărul elevilor infectaţi ajunsese la 12.798, iar al angajaţilor la 4.392.  

În acest moment, peste 480 de unităţi de îmvăţământ au activitatea faţă în faţă suspendată.  

Astfel:  

  • Unităţi cu activitatea faţă în faţă suspendată integral ca urmare a aplicării art. 3 alin. 2 din ordinul comun (solicitare a unităţii şi aprobare ISJ/ISMB): 262;  
  • Unităţi de învăţământ integral în sistem online în urma aplicării art. 6 alin. 2 din ordinul comun (cel puţin 50% din nr. de clase suspendate): 135; 
  • Unităţi de învăţământ integral în sistem online în urma aplicării art. 6 alin. 9 din ordinul comun (ancheta DSP, hotărâre CJSU): 85; 
  • Unităţi de învăţământ cu activitatea faţă în faţă, dar care au cel puţin o clasă/grupă în sistem online: 3.342.  

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a precizat că numărul de copii/elevi care studiază online - indiferent de cauză -  este de 459.284, reprezentând aproximativ 15% din numărul total de elevi şi preşcolari din sistemul de învăţământ.  

Următoarea raportare va fi comunicată miercuri, 20 octombrie 2021. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.