Aproximativ 150 de militari români vor participa la începutul săptămânii viitoare, în Marea Neagră, la antrenamente comune cu militarii de pe două nave turceşti care se vor afla timp de trei zile la Constanţa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat al Forţelor Navale, două nave turceşti, fregata TGC „Bartin” (F-504) şi nava purtătoare de rachete TCG „Kalkan” (P-348) vor sosi vineri în Portul Constanţa, unde vor acosta trei zile în dana de pasageri.

Pe timpul staţionării, sunt prevăzute vizite la Comandamentul Flotei, la sediul Primăriei Constanţa şi la Muzeul Naţional al Marinei Române. De asemenea, marinarii militari turci vor depune coroane la Cimitirul Eroilor Turci din Slobozia şi vor vizita obiective turistice din Constanţa şi din împrejurimi.

Militarii români şi cei turci vor face la începutul lunii viitoare la un exerciţiu comun. Astfel, la exerciţiul multinaţional „Steaua de mare” vor participa aproximativ 150 de militari români ambarcaţi la bordul corvetei „Contraamiral Horia Macellariu” (265) şi la cel al navei purtătoare de rachete „Lăstunul” (190).

“Sunt planificate exerciţii de antrenament pe mare cu marinarii români şi cei turci luni, 2 aprilie, care au ca obiective dezvoltarea abilităţilor şi a capabilităţilor operaţionale ale echipajelor navelor participante, creşterea nivelului de pregătire pentru luptă, precum şi contribuţia la menţinerea securităţii maritime în Marea Neagră”, se arată în comunicatul Forţelor Navale.

Cele două nave turceşti vor putea fi vizitate sâmbătă, între orele 14 -17.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.