Militarii detaşamentului Carpathian Pumas din teatrul de operaţii Mali, au fost decoraţi cu medalia ONU, în cadrul unei ceremonii care a avut loc, marţi, în prezenţa Reprezentantului Special al Secretariatului General al ONU, Mahamat Saleh Annadif, şi a delegaţiei Ministerului Apărării Naţionale, condusă de comandantul Comandamentului Forţelor Întrunite, generalul-maior Ioniţă Dorin.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Marţi, 25 februarie, în baza Camp Castor, Gao, a avut loc ceremonia de acordare a medaliilor ONU pentru militarii detaşamentului Carpathian Pumas participanţi la Misiunea Multidimensională Integrată a ONU de Stabilizare în Republica Mali - MINUSMA. Militarii români întrunesc toate condiţiile de eligibilitate în calitate de membri ai misiunii MINUSMA şi au fost recompensaţi cu medalia ONU pentru profesionalismul şi implicarea de care au dat dovadă în realizarea misiunilor sub egida Organizaţiei Naţiunilor Unite în cele aproape cinci luni de când se află în teatrul de operaţii Mali”, a transmis, marţi MApN.

Sursa citată a precizat că ceremonia s-a desfăşurat în prezenţa Reprezentantului Special al Secretariatului General al ONU, Mahamat Saleh Annadif, şi a delegaţiei Ministerului Apărării Naţionale, condusă de comandantul Comandamentului Forţelor Întrunite, generalul-maior Ioniţă Dorin.

Detaşamentului Forţelor Aeriene Române execută, la solicitarea Organizaţiei Naţiunilor Unite, misiuni de evacuare medicală – MEDEVAC/CASEVAC, misiuni de căutare-salvare, transport trupe şi materiale, misiuni de inserţie/extracţie, cercetare şi patrulare aeriană, misiuni de recunoaştere şi supraveghere în sprijinul ONU.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.