Mii de persoane au participat la Slujba de Înviere de la Catedrala Arhiepiscopală din Constanţa, Lumina Sfântă fiind adusă de către Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, de pe mare, ca şi în anii trecuţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mii de credincioşi au început să se strângă pe faleza Cazinoului din Constanţa începând cu ora 23.00, aşteptând momentul când Arhiepiscopul Tomisului va aduce Lumina Sfânta şi va începe slujba religioasă.

În jurul orei 23.30, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie a sosit cu Sfânta Lumină din largul Mării Negre în zona falezei Cazinou din municipiul Constanţa. El a coborât din şalupă în apropierea Cazinoului, a urcat apoi treptele până pe faleză şi a declarat: „Iată marea şi pământul s-au unit, aici la Învierea Domnului, cum s-au unit şi la Bobotează. Acum însă lumina este cu mult mai puternică pentru că e lumina cerească venită din cer la Ierusalim şi adusă acum pe mare aici ca noi să începem bucuria de pe mare, ajungând pe pământ, mergând la Catedrală şi să dăruim Lumina care însemnează oferirea sfinţeniei coborâtă din cer la fiecare om în parte. Noi am fost făcuţi pentru ca să primim lumină şi să dăruim lumina, de aceea este nevoie ca în fiecare an să avem această întâlnire cu lumina şi unii altora dându-ne ceea ce este mai frumos şi mai bun înlăuntrul nostru”.

Apoi ÎPS Teodosie a pornit în procesiune până în faţa Catedralei Arhiepiscopale, unde începând cu miezul nopţii a fost oficiat Canonul Învierii, la altarul de vară din aripa de sud a Catedralei Arhiepiscopale, iar de la ora 1.00 este oficiată Sfânta Liturghie în catedrală.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.