Mii de oameni protestează, duminică seară, în mai multe oraşe din ţară, reuniţi sub sloganul ”#Aţi reuşit, ne-aţi unit”, mobilizarea făcându-se pe reţelele de socializare. În unele locuri, protestatarii au pornit în marş prin localităţi cerând demisia Guvernului şi scandând lozinci antiguvernamentale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Numărul celor care protestează în municipiul Sibiu a trecut de trei mii. Oamenii au pornit în marş pe străzile din oraş, pe un traseu de circa cinci kilometri, urmat şi la protestele din luna februarie.

Oamenii scandează lozinci împotriva Guvernului, a PSD, a lui Liviu Dragnea, dar şi a lui Călin Popescu Tăriceanu. În plus, manifestanţii cer alegeri anticipate.

La ora 18.30, manifestanţii au pornit într-un marş pe mai multe artere ale oraşului, pe un traseu de circa cinci kilometri, urmând a reveni în locul de plecare.

Mai multe echipaje de Poliţie şi jandarmi însoţesc coloana de manifestanţi, Poliţia Rutieră anunţând că traficul va fi blocat pe câte o bandă a sensului de mers.

Marşul de protest va afecta circulatia auto pe traseul Piaţa Unirii – Calea Dumbrăvii -  Mihai Viteazul - Rahovei şi retur.

”Recomandăm conducatorilor auto să circule cu prudenta si viteza redusă”, a transmis Poliţia Rutieră din Sibiu.

Câteva sute de persoane s-au strâns şi în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, în zona denumită ”La Clopot”. Oamenii scandează lozinci antiguvernamentale şi cer demisia Guvernului.

Peste o mie de oameni protestează şi la Iaşi, în centrul oraşului, manifestanţii scandând lozinci împotriva PSD şi a Guvernului Tudose.
Oamenii s-au adunat în Piaţa Unirii din Iaşi începând cu ora 18.00, având steaguri tricolore şi ale Uniunii Europene.

Protestatarii scandează "PSD, ciuma roşie", "Hoţii, Hoţii", "Legile voastre, nişte dezastre" şi "Jos, jos jos, Guvernul mincinos". Pe pancarte se poate citi, printre altele, "Demisia","Terminăm ce-am început în 89" şi "Vrem la guvernare doar pe cei fără dosare".

Oamenii continuă să vină în Piaţa Unirii.

Aproximativ 150 de persoane protestează şi în faţa sediului Prefecturii din Galaţi, manifestanţii scandând "Hoţii", "DNA să vina să vă ia", "PSD, ciuma roşie" sau "Aţi reuşit şi ne-aţi unit".

Manifestanţii fluieră în vuvuzele şi flutură steaguri tricolor şi ale Uniunii Europene. Totodata, ei au adus pancarte şi bannere pe care scrie "Toţi pentru justitie", "Luptăm, justitia apăram", "Susţinem DNA"  sau "Pe noi ne manipuleaza conştiinţa".

 

Aproximativ 200 de persoane protestează şi în Constanţa împotriva modificărilor la legile justiţiei, oamenii scandând lozinci împotriva PSDi şi a liderului social-democrat, Liviu Dragnea.

Oamenii s-au strâns începând cu ora 18.00 pe platoul din faţa Prefecturii, locul tradiţional de întâlnire al protestatarilor. Ei au pancarte pe care scrie "PSD egal mafia", "Strada este comisia specială", "Dragnea , demisia", "Tara Constanţa contrează. Ţară n-am votat hoţia. Voi  nu sunteţi România."

Oamenii scandează ”PSD, ciuma roşie”, ”ALDE şi PSD aceeaşi mizerie”, ”Dragnea nu uita, Romania nu-i a ta”,  ”Ceauşescu n-a murit, este Dragnea travestit”, ”Demisia, PSD, ciuma roşie”.

Deocamdată protestatarii nu au stabilit dacă vor pleca în marş pe străzile din municipiu. Numărul protestarilor este în creştere, alţi oameni alaturându-se celor prezenţi în faţa Prefecturii

La Braşov, aproximativ o mie de persoane s-au strâns în faţa Prefecturii, având pancarte pe care scrie ”Hoţii” şi ”Demisia”. Oamenii au anunţat deja că vor porni în mmarş către Piaţa Sfatului. 

 

Manifestaţii au loc şi în alte oraşe din ţară, oamenii continuând să se strângă. 

Peste 40 de grupuri civice şi organizaţii neguvernamentale, precum şi confederaţiile sindicale Blocul Naţional Sindical şi Cartel Alfa ai chemat românii să ceară în stradă retragerea legilor Justiţiei, respingerea în Parlament a Ordonanţei privind modificarea legislaţiei fiscale şi demisia Guvernului şi a preşedinţilor Camerei Deputaţilor şi Senatului.

Protestele au fost anunţate pentru duminică în Bucureşti şi în aproape 80 de oraşe, precum şi în străinătate, la Milano, Zurich, Birmingham şi Paris.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.