Mii de persoane au asistat, vineri, la parada de Ziua Naţională a României care a avut loc în centrul municipiului Constanţa. Prefectul a afirmat că în judeţ mai sunt 3.000 de familii care nu au electricitate, la o săptămână de la vântul puternic care a produs avarii. ”Trei mii de familii care trăiesc 1918 nu doar la nivel spiritual, ci şi din punct de vedere al condiţiilor de trai. Din 1918 pe actele noastre de identitate scrie România. Poate că ar trebui să transpunem sentimentele pe care le avem când rostim acest cuvânt România şi în viaţa cotidiană şi nu e complicat. Ar trebui să ne facem treaba pentru care suntem plătiţi prin salarii sau dividende”, a subliniat el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Manifestările dedicate zilei de 1 Decembrie au debutat cu ceremonia militară şi religioasă care a avut loc la Monumentul ”Victoriei" din Parcul Arheologic.
 
De la ora 11:00, a început defilarea detaşamentelor cu personal şi tehnică a instituţiilor din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională. La paradă au participat şi două plutoane de militari francezi şi americani dislocaţi în baza militară Mihail Kogălniceanu.
 
 
Defilarea a avut loc pe bulevardul Tomis, tronsonul cuprins între bulevardul Mamaia şi strada Traian.
 
La ceremonii au fost prezenţi prefectul Silviu Coşa, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Mihai Lupu, şi primarul Constanţei, Vergil Chiţac. 
 
Silviu Coşa a făcut o paralelă între Ziua Naţională şi faptul că mai sunt familii care nu au energie electrică la aproape o săptămână de la furtună. 
 
“1 Decembrie este una dintre acele zile în care ne spunem: «La mulţi ani», rostim cuvinte frumoase şi asta ne face să ne credem nişte oameni mai buni. Este primul 1 decembrie în care nu pot avea aceste trăiri deoarece în judeţul Constanţa, după aproape o săptămână, mai există 3.000 de familii care nu sunt alimentate cu energie electrică şi unele cu apă. Trei mii de familii care trăiesc 1918 nu doar la nivel spiritual, ci şi din punct de vedere al condiţiilor de trai. Din 1918 pe actele noastre de identitate scrie România. Poate că ar trebui să transpunem sentimentele pe care le avem când rostim acest cuvânt România şi în viaţa cotidiană şi nu e complicat. Ar trebui să ne facem treaba pentru care suntem plătiţi prin salarii sau dividende. Ar trebui să dăm dovadă de mai multă empatie, să nu vedem în persoana din faţa noastră doar elevul, pacientul, maşina rămasă în zăpadă, plătitorul de facturi de utilităţi, ci să vedem omul, cu toate trăirile, cu toate sentimentele, cu toată lumea lui interioară şi să-l respectăm pentru asta aşa cum şi noi la rândul nostru aşteptăm respect de la ceilalţi”, a declarat prefectul. 
 
Manifestările prilejuite de Ziua Naţională vor continua de la ora 16:00, cu Fanfara Muzica Militară a Forţelor Navale care va susţine un spectacol dedicat Zilei Naţionale, în Parcul Teatrului ”Oleg Danovski". 
 
De la ora 17:00, va avea loc retragerea cu torţe a militarilor, pe itinerariul Sala Sporturilor-Bulevardul Tomis-Parcul Arheologic-Monumentul Victoria.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.