Ministrul propus al Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a afirmat că lucrul cel mai important este limitarea transmiterii bolii, prin măsuri care deşi nu sunt populare, sunt eficiente şi s-a referit la limitarea şi interzicerea unor activităţi, în spaţii închise, pentru 30 de zile, limitarea numărului de participanţi şi asigurarea distanţării în spaţiile deschise.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Mihăilă a fost întrebată, marţi, în cadrul audierii din Parlament, care vor fi primele trei măsuri pe care le va lua în calitate de ministru.  
 
“Cred că cel mai important lucru în momentul acesta este să limităm transmiterea bolii, prin măsuri care deşi nu sunt populare, sunt eficiente. Vorbim aici de limitarea şi interzicerea anumitor activităţi cu risc mare de transmitere, în spaţii închise pentru o perioadă de 30 de zile, dar şi limitarea numărului de participanţi şi asigurarea distanţării fizice pentru activităţi în spaţiile deschise, cu un plan de revenire după aceste 30 de zile, predictibil, astfel încât fiecare comunitate să ştie ce măsuri să ia pentru a putea reveni la viaţa de dinainte. Vorbim de măsuri pe termen mediu şi anume de creşterea ratei de vaccinare. Aceste măsuri se referă la măsuri de comunicare, atât prin campanii de comunicare la nivel naţional, cât şi prin campanii de comunicare la nivel comunitar”, a declarat Mihăilă.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.