Filosoful Mihai Şora, care a participat la manifestaţia "Vrem Europa, nu dictatură!" desfăşurată joi seară în apropierea Ateneului, unde avea loc ceremonia de marcare a preluării preşedinţiei Consiliului UE de către România, a postat o fotografie a statuii lui George Enescu, însoţită de comentariul "Privirea severă a Domnului Enescu spune „Ruşine să le fie!“.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Dragi prieteni, la această oră târzie, privirea severă a Domnului Enescu spune: „Ruşine să le fie!“. Îi mulţumesc că a fost cu noi în stradă 
şi vă doresc tuturor noapte bună", scrie Mihai Şora pe Facebook, postând şi o fotografie a statuii lui George Enescu.

Câteva sute de persoane, printre care Mihai Şora, Dan Grigore, Dacian Cioloş, Vlad Voiculescu, au participat joi seară, lângă Ateneu, la protestul intitulat "Vrem Europa, nu dictatură!". La Ateneu s-a desfăşurat ceremonia de marcare a preluării preşedinţiei Consiliului UE de către România, la care au participat oficiali români şi europeni.

Participanţii au purtat drapele ale României şi ale UE, exprimându-şi ataşamentul faţă de valorile europene.

FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

Pe clădirea Palatului Regal, dar şi pe sediul Bibliotecii Centrale Universitare a fost relizată o proiecţie laser cu mesajul ”We want EU. PSD want Russia” – ”Noi vrem Uniunea Europeană. PSD vrea Rusia”.

 
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.