Premierul interimar Mihai Fifor l-a demis pe şeful Poliţiei Române, Bogdan Despescu, şi l-a numit pe Cătălin Ioniţă în această funcţie, pentru şase luni. Chestorul principal de poliţie Cătălin Alexandru Ioniţă are 41 de ani şi din 2016 este directorul Direcţiei Generale Anticorupţie din MAI. Bogdan Despescu le-a transmis colegilor săi un mesaj la final de mandat, în care spune că eforturile Poliţiei Române de a creşte gradul de siguranţă pentru cetăţeni prin reducerea criminalităţii în toate domeniile ei au fost umbrite de unii poliţişti, prin cazuri izolate, un exemplu fiind şi poliţistul de la Brigada Rutieră acuzat de pedofilie. Despescu spune că a luat toate măsurile în acest caz pentru găsirea agresorului şi pentru tragerea la răspundere a celor care nu şi-au respesctat atribuţiile şi susţine că a dorit să lase rezultatele anchetei să lămurească unele aspecte. „Timpul va demonstra că modul meu de acţiune a fost corect”, spune Bogdan Despescu.

 
Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Bogdan Despescu, mesaj la final de mandat: Timpul va demonstra că modul meu de acţiune a fost corect

”Prim-ministrul interimar Mihai-Viorel Fifor a semnat astăzi decizia de eliberare a domnului Bogdan Despescu din funcţia de inspector general al Inspectoratului General al Poliţiei Române, cu rang de secretar de stat. Totodată, premierul interimar a semnat decizia de împuternicire, pentru o perioadă de şase luni, în funcţia de inspector general al Inspectoratului General al Poliţiei Române, cu rang de secretar de stat, a domnului Alexandru-Cătălin Ioniţă. Ambele decizii ale prim-ministrului interimar au fost luate la propunerea ministrului Afacerilor Interne, doamna Carmen Dan, şi vor intra în vigoare odată cu publicarea în Monitorul Oficial”, se arată într-un comunicat al Guvernului.

CITEȘTE ȘI Cătălin Ioniţă, propus la conducerea Poliţiei Române, are 41 de ani şi de peste un an este directorul Direcţiei Generale Anticorupţie din MAI

În 9 ianuarie, după declanşarea scandalului din Poliţia Română generat de cazul poliţistului acuzat de agresiuni sexuale, cele mai recente victime fiind doi copii, ministrul Carmen Dan i-a trimis premierului Mihai Tudose propunerea de schimbare din funcţie a şefului IGPR, Bogdan Despescu. De asemenea, ea a propus înlocuirea acestuia cu Cătălin Ioniţă. Propunerea a fost refuzată însă de Mihai Tudose, care i-a cerut lui Bogdan Despescu să îi prezinte, în termen de săptămână, un raport.

Ulterior, Mihai Tudose a acuzat-o pe Carmen Dan că l-a minţit, spunând că nu mai doreşte să mai lucreze cu ea şi că dacă va fi lăsată să îşi dea demisia o va accepta. Carmen Dan a refuzat să demisioneze, iar acest conflict a generat decizia luată luni de Comitetul Executiv al PSD, care i-a retras sprijinul politic lui Mihai Tudose, acesta demisionând din funcţia de premier.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.