Premierul intermar Mihai Fifor a mers, marţi seară, la Ministerul Afacerilor Interne, declarând, la plecare, că situaţia şefului Poliţiei Române, Bogdan Despescu, a cărui demitere a fost propusă de Carmen Dan, va fi analizată cu foarte mare atenţie miercuri şi va fi luată o decizie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mihai Fifor a mers la sediul MAI, afirmând, la plecare, că a vrut să se asigure că există toate mijloacele necesare pentru a se interveni dacă va fi nevoie, în condiţiile avertizărilor cod galben de ninsori.

El a mai spus că a vorbit cu Carmen Dan şi despre probleme care ţin de organizarea Ministerului Afacerilor Interne.

Întrebat dacă a vorbit cu ministrul Carmen Dan şi despre demiterea şefului Poliţiei Române, Bogdan Despescu, premierul interimar a răspuns: "Asta este o situaţie pe care o să o analizam cu foarte mare atenţie mâine şi o să luam o decizie".

Mihai Fifor a fost întrebat şi dacă a discutat cu Carmen Dan despre situaţia consilierului acesteia, Valentin Rîciu, vizat în trei dosare penale, el răspunzând că nu.

În 9 ianuarie, după declanşarea scandalului din Poliţia Română generat de cazul poliţistului acuzat de agresiuni sexuale, cele mai recente victime fiind doi copii, ministrul Carmen Dan i-a trimis premierului Mihai Tudose propunerea de schimbare din funcţie a şefului IGPR, Bogdan Despescu. De asemenea, ea a propus înlocuirea acestuia cu Cătălin Ioniţă. Propunerea a fost refuzată însă de Mihai Tudose, care i-a cerut lui Bogdan Despescu să îi prezinte, în termen de săptămână, un raport.

Ulterior, Mihai Tudose a acuzat-o pe Carmen Dan că l-a minţit, spunând că nu mai doreşte să mai lucreze cu ea şi că dacă va fi lăsată să îşi dea demisia o va accepta. Carmen Dan a refuzat să demisioneze, iar acest conflict a generat decizia luată luni de Comitetul Executiv al PSD, care i-a retras sprijinul politic lui Mihai Tudose, acesta demisionând din funcţia de premier.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.