Ministerul interimar de Interne, Mihai Fifor, a transmis, vineri, că Dispeceratul Integrat din Bucureşti este funcţional, fiind deja demarată procedura de extindere a proiectului în întreaga ţară. Deja există dispecerate integrate în Mureş şi Hunedoara şi au fost identificate spaţii pentru dispeceratele din alte zece judeţe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Începând de săptămâna aceasta, Dispeceratul Integrat din Bucureşti este funcţional. Serviciilor 112, SMURD, Salvare şi Pompieri li s-au alăturat şi Poliţia şi Jandarmeria. Este al treilea din ţară - celelalte două funcţionând la Mureş şi Hunedoara – iar operaţionalizarea acestuia a fost posibilă cu sprijinul Primăriei Capitalei”, a anunţat vineri, ministrul interimar de Interne.

Potrivit acestuia, a fost demarată extinderea proiectului în toată ţara.

”Până la acest moment am reuşit să identificăm spaţiile necesare pentru dispecerate integrate în alte 10 judeţe”, a mai transmis Fifor, precizând că un astfel de dispecerat este esenţial în optimizarea timpilor de răspuns şi a intervenţiei în situaţii de urgenţă.

Ministrul interimar de Interne, Mihai Fifor, a anunţat, în 1 august, că, până în 8 august, se va produce integrarea dispecerizării în Bucureşti pentru a se reduce timpul de intervenţie, urmând ca acest lucru să se producă în întreaga ţară.

Fifor spunea că, în momentul în care Alexandra Măceşanu  - fata răpită şi ucisă la Caracal - a sunat la 112, dispecerul Poliţiei avea încă două apeluri în aşteptare, unul dintre ele cu violenţă domestică ce putea degenera către crimă.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.