Autorităţile din oraşul Târgu Bujor, judeţul Galaţi, au amenajat într-o grădiniţă o salină, unde au adus aproximativ 10 tone de sare de la Târgu Ocna, astfel de investiţii urmând a se realiza şi în alte unităţi de învăţământ preşcolar din oraş.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Observând că tot mai mulţi copii au probleme respiratorii şi cunoscând efectele terapiei cu sare, primarul Laurenţiu Gîdei, a luat iniţiativa de a amenaja o salină într-o clasă a grădiniţei Floare de Bujor. Zece tone de sare au fost aduse, totul a fost amenajat astfel că de zilele viitoare, părinţii ai cător copii vor vrea să petreacă timp în salină pot cere acest lucru educatoarelor.

”Cunoscând beneficiile aerosolilor provocaţi de sare, am hotărât şi am constatat că foarte mulţi copii, în perioada rece, au început să aibă viroze, se transmitea o răceală foarte uşor de la un copil la altul, foarte mulţi părinţi nu îşi mai aduceau copiii la grădiniţă şi atunci am venit cu ideea să facem o microsalină – o cameră să o amenajăm ca o salină – astfel încât copiii să se poată bucura de beneficiile acestor aerosoli. Investiţia a fost mică – în jur de 8000 de lei – am adus şi sarea de la Târgu Ocna, e pusă, rămâne acum doar ca educatoarele să îşi stabilească programul şi să meargă cu copiii acolo să facă gimnastică şi să se joace, pentru a beneficia de proprietăţile curative ale aerosolilor”, a declarat primarul din Târgu Bujor, Laurenţiu Gâdei.

Autorităţile din Târgu Bujor au de gând acum să extindă proiectul şi să amenajeze saline şi în alte grădiniţe.

”Se bucură oarecum de succes această iniţiativă şi avem în vedere, anul acesta, să facem – şi în grădiniţa din satul nostru, şi în grădiniţa din satul Umbrăreşti – acelaşi tip de investiţie, cu menţiunea că, acolo fiind copii mai puţini, ne gândim să o deschidem şi către alte persoane doritoare, vârstnice, pe perioada după-amiezii sau în weekend, astfel încât şi aceştia să se poată bucura de aerosoli pentru sănătatea lor”, a adăugat edilul din Târgu Bujor .

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.