Ambasadorul Franţei în România, Michele Ramis, a afirmat, miercuri după-amiază, la Constanţa, că cele două ţări au parteneriat strategic din 2008, care se referă la mai multe domenii, printre care şi apărare, iar acest parteneriat presupune întărirea relaţiilor de colaborare şi reprezintă şi o dovadă a faptului că România şi Franţa sunt în favoarea unei Europe a apărării comune.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Michele Ramis a făcut, miercuri după-amiază, o vizită pe fregata franceză Chevalier Paul, care a făcut o escală în Portul Constanţa.

Ambasadoarea a declarat, într-o conferinţă de presă susţinută chiar la bordul fregatei, că din 2008 Franţa şi România au un parteneriat strategic în mai multe domenii, printre care şi apărarea.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

“Sunt bucuroasă să pot veni aici cu ocazia acestei escale a fregatei Chevalier Paul, la puţin timp de la preluarea mandatului meu de ambasador al Franţei în România. Doresc să transmit două mesaje. Este vorba despre excelenţa relaţiilor de cooperare în ceea ce priveşte apărarea, între ţările noastre. Din 2008, avem împreună un parteneriat strategic, care se referă la numeroase domenii, printre care şi acesta al apărării. Parteneriatul acesta presupune şi întărirea relaţiilor de colaborare între noi prin interoperabilitate, prin schimburi de expertiză. Parteneriatul acesta presupune şi că putem împreună să dezvoltăm o cooperare în ceea ce priveşte industria noastră de apărare, şi în acelaşi timp este şi o dovadă a faptului că ţările noastre sunt în favoarea unei Europe a apărării comune, de asemenea, este evidenţiată şi partea aceasta de apărare comună”, a afirmat Michele Ramis.

Ea a mai spus că Marina Franceză îşi propune cel puţin trei escale pe an în Marea Neagră.

“Această escală a fregatei franceze este un semn al faptului că toate navele Marinei Franceze pot veni în Marea Neagră, pot să facă misiuni de observaţie, să navigheze. Din 2014, Franţa participă la operaţiuni în cadrul NATO împreună cu partenerii din Europa de Est şi aşa cum a menţionat şi ministrul francez al Apărării, Marina Franceză îşi propune să continue cu cel puţin trei escale pe an în Marea Neagră”, a mai declarat Michele Ramis.

La rândul său, comandantul fregatei, Hugues Laine, a vorbit în cadrul conferinţei de presă despre exerciţiile care vor fi desfăşurate împreună cu militarii români.

“Sunt exerciţii comune pe care le vom executa cu Marina românească, exerciţii comune de luptă împotriva tuturor ameninţărilor, de orice tip ar fi acestea, ameninţări de suprafaţă, ameninţări din partea altor aeronave şi ne antrenăm împreună şi la misiuni de embargo. Este vorba de lupta împotriva oricărui tip de trafic care se poate desfăşura în zonele de navigaţie şi ne dorim ca punct cel mai important al scopului nostru, menţinerea interoperabilităţii, concretizată prin legături comune, proceduri comune şi o cunoaştere reciprocă a echipajelor”, a afirmat comandantul fregatei franceze.

Trei nave militare româneşti vor desfăşura exerciţii comune cu fregata franceză în apele teritoriale ale României şi în apele internaţionale ale Mării Negre, la sfârşitul acestei săptămâni.

“Activitatea se înscrie în procesul de consolidare a securităţii în zona estică şi sudică a Organizaţiei Tratatului Nord-Atlantic, prin adoptarea unor măsuri ferme, pentru a răspunde tuturor ameninţărilor. Astfel, România dovedeşte că este un contribuitor important pentru asigurarea securităţii regionale şi euro-atlantice, nu numai un beneficiar al măsurilor adoptate de NATO”, se arată într-un comunicat al Forţelor Navale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.