Elevii din clasele a XI-a şi a XII-a vor avea, pentru prima dată, din acest an, manuale gratuite, până joi au loc negocierile cu reprezentanţii editurilor, legate de oferta de preţ, iar din 8 august începe contractarea, a declarat, pentru News.ro, Mirabela Amarandei, purtătorul de cuvânt al Ministerului Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice (MENCS).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"De luni şi până joi au loc negocierile cu reprezentanţii editurilor care au venit cu oferte de preţ pentru achiziţia manualelor de clasa a XI-a şi a XII-a. Luni (8 august, n.r.) vor începe contractările, astfel încât, pentru prima dată, din acest an şi aceşti elevi să beneficieze de cărţi gratuite. Anul trecut au primit 55 de lei, dar mulţi nu şi-au luat manuale din cauza sistemului birocratic", a explicat Amarandei. 

Potrivit purtătorului de cuvânt al MENCS, reprezentanţii editurilor prezenţi la minister au spus că au timp pentru tipărirea manualelor. 

"Reprezentanţii editurilor ne-au dat asigurări că vor finaliza tipărirea manualelor la timp. Au spus că o lună le este suficientă pentru tipărirea cărţilor. Ne dorim ca editurile să fie parteneri pentru asigurarea, în premieră, a manualelor gratuite tuturor elevilor din clasele a XI-a şi a XII-a", a adăugat purtătorul de cuvânt al Ministerului Educaţiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.