Prezenţa la proba scrisă de Limba şi literatura română din cadrul sesiunii de toamnă a examenului de Bacalaureat a fost de 82,37%, 44 de candidaţi au fost eliminaţi pentru tentativă de fraudă, iar 3.945 de candidaţi nu s-au prezentat deşi s-au înscris, anunţă Ministerul Educaţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Ministerului Educaţiei, la prima probă scrisă din cadrul sesiunii de toamnă a examenului naţional de Bacalaureat 2016, Limba şi literatura română, au participat, luni, 18.635 de candidaţi din totalul celor 22.624 înscrişi la test.  Astfel, rata de prezenţă a fost de 82,37%. Dintre aceşti candidaţi 44 au fost eliminaţi pentru tentativă de fraudă. Cei mai mulţi sunt din judeţul Alba unde au fost înregistrate cinci astfel de cazuri.

Alţi 19.637 de candidaţi au cerut recunoaşterea în sesiunea curentă a notelor obţinute la această probă în sesiuni anterioare, conform reglementărilor în vigoare.

Probele scrise continuă marţi 23 august cu Limba şi literatura maternă şi miercuri, 24 august, cu proba obligatorie a profilului. Proba la alegere a profilului şi specializării, ultima din această sesiune, are loc vineri, 26 august.

Afişarea primelor rezultate şi depunerea contestaţiilor sunt programate în data de 29 august. Rezultatele finale vor fi făcute publice la centrele de examen şi pe bacalaureat.edu.ro în data de 1 septembrie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.