Lotul feminin de matematică al României a obţinut o medalie de aur, două medalii de argint şi o medalie de bronz la a VIII-a ediţie a Olimpiadei Europene de Matematică pentru Fete care se desfăşoară la Kiev, în perioada 7 - 13 aprilie 2019.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Ministerului Educaţiei Naţionale, medalia de aur a fost cucerită de Alexandra Timofte (clasa a XI-a/Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti), deţinătoare a încă trei distincţii la această competiţie: medalie de aur în 2018 şi medalii de argint în 2016 şi 2017.

Amina Abu Shanab (clasa a X-a) şi Diana Ţolu (clasa a IX-a), ambele eleve ale Liceului Teoretic Internaţional de Informatică din Bucureşti, au fost medaliate cu argint. Amina Abu Shanab a obţinut acelaşi premiu şi anul trecut, la Florenţa.

Medalia de bronz i-a revenit Ioanei Popescu (clasa a IX-a/Liceul Teoretic „Şcoala Europeană” din Bucureşti).
Lotul României a fost condus şi însoţit de Mihail Bălună (profesor la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Bucureşti) şi Anca Băltărigă (profesor la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Capitală).

Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete este un concurs internaţional similar ca structură cu Olimpiada Internaţională de Matematică (două probe scrise, susţinute în două zile consecutive). Conform regulamentului, o echipă este compusă din patru eleve cu vârste până în 20 de ani.

Această olimpiadă este singura care se adresează exclusiv elevelor de liceu, pasionate de matematică dincolo de programa şcolară clasică.

Olimpiada a reunit 196 de concurente din 50 de ţări.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.