Miniştrii Sănătăţii din România şi Italia, Alexandru Rafila şi Roberto Speranza, au semnat, la Roma, un memorandum privind colaborarea între cele două ţări în domeniul Sănătăţii. Totodată, au fost puse bazele unei colaborări între Institutul Superior de Sănătate din Italia şi Instititul Naţional de Sănătate Publică din România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Astăzi, 4 februarie 2022, a avut loc semnarea Memorandumului de Înţelegere de către ministrul Sănătăţii din România, prof. univ. dr. Alexandru Rafila, şi ministrul Sănătăţii din Italia, Roberto Speranza. Documentul a consfinţit cadrul legal de dezvoltare a relaţiilor de colaborare în domeniul Sănătăţii între România şi Italia", se arată într-un comunicat de presă transmis de Ministerul Sănătăţii (MS), în care se precizează că deplasarea la Roma a ministrului românal Sănătăţii a avut loc la invitaţia omologului său italian.
 
Cei doi miniştri au discutat despre modul de gestionare a pandemiei în cele două ţări şi şi-au exprimat speranţa că, în lunile următoare, viaţa economică şi socială va reveni la normal, cu condiţia ca sistemele de sănătate să fie pregătite pentru a putea răspunde oricăror provocări legate de ameninţări la adresa sănătăţii publice.
 
Potrivit MS, anterior, ministrul român al Sănătăţii a făcut o vizită la Institutul Superior de Sănătate, unde au fost puse bazele unei colaborări cu Institutul Naţional de Sănătate Publică din România. În contextul în care urgenţele de sănătate publică sunt tot mai numeroase şi cu impact asupra vieţii economice şi sociale, dezvoltarea modelelor efeciente de pregătire şi intervenţie între statele membre ale Uniunii Europene este esenţială. Colaborarea este cu atât mai importantă cu cât în Italia se află peste 1,2 milioane de cetăţeni români.
 
Ministrul Roberto Speranza a apreciat ajutorul oferit de România prin trimiterea unei echipe medicale în Lombardia, zona cea mai afectată de pandemie. La rândul său, ministrul român al Sănătăţii a mulţumit pentru sprijinul oferit rezidenţilor români în Italia, precum şi pentru ajutorul oferit prin trimiterea de anticorpi monoclonali pentru pacienţii români diagnosticaţi cu COVID-19.
 
Autorităţile italiene au reconfirmat angajamentele pentru acordarea de asistenţă medicală copiilor din România care au afecţiuni oncologice şi cardiace şi pentru formarea de specialişti români în domeniul chirurgiei cardiovasculare pediatrice.
 
La rândul său, Rafila l-a invitat pe omologul său într-o vizită oficială în România în cursul acestui an pentru a putea operaţionaliza colaborarea între Institutul Superior de Sănătate şi Institutul Naţional de Sănătate Publică.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.