Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Mehedinţi a anunţat că nu mai sunt focare aprinse în zona de manifestare a incendiului din Parcul Naţional Porţile de Fier, însă pompierii vor interveni sâmbătă pentru lichidarea, în totalitate, a tuturor cărbunilor nestinşi, pentru a preveni astfel reaprinderea focului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”În urma recunoaşterii efectuate în această dimineaţă de către pompierii mehedinţeni, s-a constatat că în zona de manifestare a incendiului, nu mai sunt focare aprinse, însă există mai multe materiale incandescente care ar putea iniţia noi încendii. Pentru reducerea riscului de reaprindere a incendiului, pompierii mehedinţeni vor interveni şi astăzi până la lichidarea în totalitate a tuturor cărbunilor nestinşi. Colegii noştri au experienţă în astfel de incendii de pădure şi se cunoaşte că dacă nu se reuşeşte stingerea întregului material incandescent, a cărbunilor formaţi prin arderea buturugilor, focul se reaprinde”, a transmis ISU Mehedinţi.
 
Pompierii mehedinţeni au intervenit vineri pentru stingerea unui incendiu, izbucnit la vegetaţie uscată şi litieră într-o pădure de răşinoase din Parcul Natural Porţile de Fier, zona Dubova - Tişoviţa. Incendiul se manifesta pe o suprafaţă de circa 5 - 6 hectare.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.