Costel Alexe a declarat că susţine modificarea Codului silvic astfel încât să fie permis accesul liber al oamenilor pentru recreere în păduri, inclusiv cu bicicleta. Ministrul Mediului a vorbit şi despre amenajarea pe viitor a unor poteci şi trasee pentru mers, alergare şi biciclete, iar construirea lor va fi făcută cu „materiale prietenoase cu mediul pentru a nu polua”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Ministrul Mediului a făcut referiri, miercuri într-o conferinţă de presă, la amendamentele pe care ministerul le susţine şi pe care mizează pentru descurajarea fenomenului tăierilor ilegale din pădurile ţării. Printre amendamentele susţinute de ministru se numără şi cel care va permite accesul liber al oamenilor pentru recreere în păduri, inclusiv cu bicicleta
 
„Până acum, stimaţi români, accesul în fondul forestier era interzis, fără prea multe excepţii. Ne-am propus să schimbăm asta şi am introdus mai multe prevederi care reglementează inclusiv amenajarea în fondul forestier naţional de poteci şi trasee pentru mers, alergare şi biciclete, precum şi procedura de aprobare a realizării acestora. Este important să menţionăm că astfel de amenajări vom folosi materiale prietenoase cu mediul pentru a nu polua şi mai mult şi pentru a nu aduce atingere pădurii. Totodată, ele vor fi permise numai în situaţia în care nu implică tăieri de arbori sau defrişări şi se realizează din pământ, lemn sau pietriş”, a afirmat Costel Alexe. 
 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.