Medicul Viorela Niţescu, şeful Secţiei de toxicologie de la Spitalul pentru Copii ”Grigore Alexandrescu”, respinge afirmaţiile celor care susţin că nu ajung la dependenţă după consumul de cannabis. Explicaţia este aceea că, dacă în trecut substanţele din cannabis aveau o concentraţie scăzută, acum, în contextul apariţiei multor substanţe psihoactive, concentraţia în substanţele din cannabis a ajuns şi de cinci ori mai mare decât în trecut, ceea ce duce la dependenţă şi fizică, şi psihică.
”Despre cannabis, aproape toţi spun că nu este nicio problemă cu cannabisul, cannabisul nu dă dependenţă. Da, este adevărat, cannabisul se ştia şi până acum câţiva ani că nu dă dependenţă şi într-adevăr aşa era, pentru că produsele de cannabis care se găseau pe piaţă aveau o concentraţie mică, de până în 5-10% de substanţă activă. Acum produsele care sunt pe piaţă pentru a face faţă tuturor celorlalte substanţe au concentraţii mult mai mari, ajung până la 25%. Astfel încât actualmente este clar demonstrat că inclusiv consumul de cannabis duce la dependenţă atât fizică, cât şi psihică. Deci este o realitate ştiinţifică, demonstrată”, a declarat, vineri seară, la emisiunea Medika Antidrog de la
Medika Tv, şeful Secţiei de toxicologie de la Spitalul pentru Copii ”Grigore Alexandrescu” din Capitală, Viorela Niţescu.
Medicul a precizat că în România cannabisul este cea mai consumată substanţă psihoactivă.

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.