Medicul şef al Unităţii de Primire Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean Constanţa, Rodica Tudoran, a afirmat că, de obicei, în perioada minivacanţei de 1 Mai numărul pacienţilor prezentaţi la UPU creşte cu aproximativ 30%, precizând că se aşteaptă ca acelaşi lucru să se întâmple şi în acest an.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Rodica Tudoran a declarat, vineri, la Prefectura Constanţa, că la UPU vor exista în această perioadă pe fiecare tură câte patru, cinci medici şi 12-14 asistenţi medicali.
 
"Din experienţa anilor trecuţi ştim cu toţii că sezonul estival începe la 1 mai în Constanţa. În perioada minivacanţei de 1 Mai, de obicei, numărul de pacienţi prezentaţi în urgenţă creşte cam cu 25-30%. Vorbim de perioada anterioară pandemiei, dar inclusiv anul trecut, când nu au fost organizate evenimente publice, numărul de prezentări a fost mai mare. Ne aşteptăm la acelaşi trend şi în acest an. Suntem pregătiţi. Asigurăm asistenţa medicală de urgenţă 24 de ore din 24, şapte zile, atât în Unitate de Primiri Urgenţe, unde avem patru, cinci medici specialişti în medicină de urgenţă pe tură, avem pediatri, care asigură asistenţa medicală pediatrică, asistenţi medicali – 12-14, adică am mers pe numărul maxim de personal în această perioadă”, a afirmat Rodica Tudoran.
 
Ea a menţionat unde mai asigură asistenţa medicală de urgenţă cadrele de la UPU Constanţa. 
 
"Asigurăm asistenţa medicală de urgenţă la punctul aeromedical, la elicopter, precum şi la maşina de terapie intensivă mobilă SMURD C, care asigură întreg judeţul. De doi ani suntem prezenţi şi la punctul extern de lucru de la Năvodari, lucru care în contextul evenimentelor organizate în Mamaia şi al creşterii numărului de turişti pe litoral este de menţionat, că şi acolo avem un punct de asigurare a asistenţei medicale de urgenţă”, a declarat Rodica Tudoran.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.