Şeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară din cadrul Institutului de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant din Târgu Mureş, prof. dr. Horaţiu Suciu, anunţă, miercuri seară, că s-au făcut două transplanturi de cord, în două zile. Prima operaţia a fpst la un pacient de 30 de ani, iar a doua la o studentă la Medicină, de 24 de ani. Tânăra a primit inima unei adolescente de 16 ani care a fost implicată într-un accident rutier.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Două transplanturi de cord, în două zile. Săptămâna luminată a adus viaţă la Târgu Mureş. Din nou”, anunţă, miercuri seară, medicul Horaţiu Suciu.

Potrivit acestuia, un pacient clujean, în vârstă de 30 de ani, era internat de două luni la Clinica de Chirurgie Cardiovasculară de la IUBCvT Târgu Mureş.

”Am încercat diferite variante care să îi amelioreze starea, însă parcă nu se arăta soluţia salvatoare. A venit însă în marţea de după Paşti. Un donator de 50 ani aflat în Bucureşti este cel de la care a fost prelevat cordul care i-a dat tânărului clujean speranţa şi viaţa. Stăteam, după transplant, în biroul meu de la Institut, bucuros că zilele acestea au fost într-adevăr bune, măcar pentru un om din 8 miliarde”, a mai scris pe Facebook medicul.

Acesta a adăugat că în aceeaşi seară a sunat din nou telefonul.

”Un accident de la Baia Mare provocase decesul unei fetiţe de 16 ani. Cumplită, de neînchipuit durerea familiei, care a avut bunătatea de a-şi transforma tragedia în viată. Şi astfel, o domnişoară de 24 de ani, a primit astăzi mai tânărul cord. Ea este absolventă de Medicină şi până acum câteva ore nu îşi alesese specializarea pentru Rezidenţiat. Nu ştiu care va fi până la urmă aceasta, dar sigur ea va fi medic şi va salva alte vieţi”, a mai scris medicul.

Acesta a transmis mulţumiri colegilor săi: ”Mă gândesc la colegii mei. Am realizat, împreună cu ei, două transplanturi de cord, în două zile. Nu ştiu dacă sunt eroi, dar sigur sunt ca un vânt puternic ce au suflat în velele navei vieţii unor oameni care au în faţă noi orizonturi. Mă înclin în faţa lor”.

De asemenea, şeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară a transmis un mesaj pentru cei care au decis să doneze organele celor dragi: ”Celor care au avut puterea de a dona cordul membrilor decedaţi ai familiilor lor, le mulţumesc. Sunt surorile şi fraţii de viaţă, care au donat speranţa şi au desăvârşit iubirea de oameni”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.