Medicul de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Sibiu cercetat disciplinar după apariţia unei înregistrări în care a jignit-o şi a ameninţat-o pe fiica unui pacient a fost sancţionat cu avertisment scris. "Propunerea a fost fundamentată pe faptul că reacţia medicului nu este una adecvată şi afectează imaginea SCJU Sibiu şi a personalului medical", au transmis reprezentanţii spitalului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În urma cercetării disciplinare a medicului SCJU Sibiu implicat într-o conversaţie cu un aparţinător, difuzată în spaţiul public pe o reţea de socializare, Comisia de Etică, Deontologie Medicală şi Disciplină a spitalului a analizat toate aspectele cazului şi a propus sancţionarea salariatei cu avertisment scris, urmare a încălcării prevederilor regulamentul Intern cu privire la obligativitatea respectării comportamentul etic faţă de pacienţi, aparţinători şi celelalte persoane cu care colaborează. Propunerea a fost fundamentată pe faptul că reacţia medicului nu este una adecvată şi afectează imaginea SCJU Sibiu şi a personalului medical", au anunţat, marţi, reprezentanţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Sibiu.

Conform sursei citate, în formularea propunerii s-a ţinut cont de conduita anterioară a medicului, care în ultimele 12 luni nu a mai fost sancţionat pentru vreo abatere disciplinară şi de proporţionalitatea sancţiunii la fapta săvârşită.

"Pe baza propunerii comisiei, managerul SCJU Sibiu a dispus sancţionarea cu avertisment scris", a precizat SCJU Sibiu.

Conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu a dispus cercetarea disciplinară a medicului, în urma publicării unei înregistrări în care acesta a jignit-o şi a ameninţat-o pe fiica unui pacient. În înregistrare se aude cum medicul cardiolog, o femeie, îi spune fiicei unui pacient care o acuză de malpraxis: "Ce vrei, tu, nesimţită ordinară? Da' eu i-am dat boala la' taică-tău?", repetând de câteva ori cuvintele jignitoare. Totodată, medicul o ameninţă pe femeie că o va "da pe mâna Poliţiei".

"Ca urmare a solicitării managerului SCJU Sibiu, Dr. Daniel Chelcea, cu privire la analizarea de către Consiliul Etic al spitalului a cazului publicat pe o reţea de socializare, care conţine o înregistrare audio a unei conversaţii telefonice purtată între un aparţinător şi un medic cardiolog al unităţii sanitare, vă aducem la cunoştinţă că, la data de 31.01.2022, Consiliul Etic s-a întrunit de urgenţă şi a formulat următoarele constatări şi concluzii: vocabularul folosit şi tonul pe care s-a purtat conversaţia analizată reprezintă o încălcare a principiilor morale şi deontologice în relaţia aparţinător - cadru medico-sanitar din cadrul spitalului, precum şi nerespectarea demnităţii umane; atitudinea medicului implicat în conversaţie este considerată drept o abatere de la normele deontologice şi o încălcare a regulamentului intern al spitalului, motiv pentru carese propune iniţierea procedurii de cercetare disciplinară", se arăta ntr-un comunicat de presă transmis de reprezentanţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.