Medicul chirurg Marian Stamate de la Spitalul Colţea din Bucureşti, care s-a electrocutat la un electrocauter, joi, în timpul unei operaţii, este monitorizat, în urma incidentului, la secţia de terapie intensivă a unităţii. El spune că au fost afectaţi atât el şi pacientul, cât şi doctorul rezident.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Medicul chirurg Marian Stamate a declarat, pentru Antena 3, că la acest moment este internat la Secţia de Terapie Intensivă a spitalului, alături de pacient, fiind monitorizaţi cardiologic şi neurologic.

”Sunt într-o stare stabilă în momentul de faţă. Am încă fenomene cardiace, care sunt monitorizate de colegii mei din ATI şi cardiologi. În cursul unei operaţii oncologice, pentru un cancer de limbă, a apărut o flacără la cablul de la electrocauter şi m-am electrocutat atât eu, cât şi pacientul", a spus medicul, precizând că a fost afectat şi medicul rezident care lua parte la operaţie şi care a suferit arsuri minore la o mână.

Doctorul a mai spus că în urma incidentului operaţia a fost întreruptă pentru aproximativ 40 de minute, după care pacientul a fost preluat de o altă echipă, fiind continuată intervenţia chirurgicală.

Întrebat despre pacient, medicul a spus că starea acestuia a fost agravată în urma incidentului, având "fenomene cardiace destul de importante, care sunt ţinute sub control la acest moment".

Medicul chirurg Marian Stamate a susţinut că managerul spitalului, Anca Lupu, a fost anunţată imediat despre acest incident, dar ar fi refuzat să urce la blocul operator să vadă care este situaţia.

Medicul a adăugat că s-a electrocutat la electrocauter şi în urmă cu aproximativ două luni, iar atunci "problema a fost mai serioasă".

Managerul Spitalului Colentina, Anca Lupu, a declarat, pentru News.ro, că a fost începută o anchetă în acest caz, urmând să fie audiate toate persoanele care au fost în sala de operaţie la acel moment, respectiv medicul primar, rezidenta şi o asistentă medicală.

Lupu a mai spus că electrocauterul a fost sigilat până când va fi verificat de către firma de mentenanţă. 

"Am declanşat o anchetă tehnică. În sală erau medicul primar care opera, o rezidentă şi asistenta medicală. După ce s-a electrocutat, medicul a aruncat electrocuaterul spre asistentă, căreia i-a fost arsă bluza. Nu pot spune dacă şi rezidenta a fost arsă. Era mai roşie la faţă, dar poate din cauza situaţiei. Vom lua declaraţii de la fiecare persoană în parte şi vom avea concluziile a ceea ce s-a întâmplat în sală", a susţinut managerul unităţii sanitare. 

De asemenea, fiind considerat accident de muncă, a fost sesizat Inspectoratul Teritorial de Muncă, care va demara o cercetare pentru a stabili cauzele producerii accidentului şi ulterior va aviza documentaţia pe care o întocmeşte comisia stabilită la nivelul spitalului. 

În ceea ce priveşte starea medicului chirurg, managerul spitalului a susţinut că acestuia i-a fost făcută internarea la ora 14.00, iar după ce l-a evaluat şeful clinicii de cardiologie a stabilit că "nu are nicio problemă şi poate fi externat". 

"I s-au făcut toate investigaţiile. Au fost realizate analize medicale în clinica de cardiologie. După investigaţii, şeful clinicii l-a declarat sănătos şi a spus că nu trebuie să rămână în spital", a adăugat managerul unităţii sanitare. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.