Medicul Dan Grigorescu, şeful Secţiei de Chirurgie Plastică de la Spitalul Judetean Braşov, spune joi, după ce Liviu Dragnea a afirmat că PSD va susţine întodeauna o viaţă mai bună pentru pensionari, că este, într-adevăr, nevoie ca statul să aibă grijă de ei, însă cei câţiva lei cu care va creşte pensia minimă nu vor acoperi creşterea actuală a preţurilor. Grigorescu spune că afirmaţiile lui Liviu Dragnea ascund, de fapt, un alt mesaj, social-democraţii asigurându-şi prin promisiuni pentru pensionari realegerea, însă atunci nu vor mai fi bani: "Şi atunci să vedeţi măriri de pensii, dragii noştri bătrâni, toţi obosiţi de mulţii ani de muncă, dar şi de mai mulţii saci de amăgiri care v-au fost puşi în cârcă în loc de bunăstare!”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Da, e nevoie să avem grijă de pensionarii amărâţi şi obosiţi de atâta muncă. Dar cele câteva zeci de lei cu cât se promite că va creşte pensia minimă nu vor acoperi aproape deloc creşterea actuală a preţurilor. Cred că nu le vor ajunge unora nici de nişte mici şi-o bere săptămânal!”, scrie medicul Dan Grigorescu pe pagina sa de Facebook.

El consideră că afirmaţiile liderului PSD ascund, de fapt, un alt mesaj.

"După agitaţia din sănătate din aceste zile legată de faptul că <<s-a dat, dar nu cât s-a promis, pentru că nu prea sunt bani>>, iată că s-a lansat un alt subiect adiacent finanţelor publice. <<Sunt bani pentru pensionari! Ştim unde să-i găsim! Aşteptăm să ne votaţi, pentru că dacă nu mai ieşim noi, ăilalţi nu vă vor mai da nimic în plus!>>, ar fi mesajul subliminal din peroraţia domnului Dragnea”, afirmă medicul.

Dan Grigorescu mai scrie că în curând se va găsi un vinovat pentru neprimirea la timp a pensiei, după schimbarea perioadei de distribuţie: Poşta Română.

"Mie, ca nespecialist, nu mi-e greu să observ că, pentru început, nu prea sunt suficienţi nici pentru prezent. Că de-aia au început să nu-i primească unii la termenul stabilit. Ce-i de făcut? Pentru început, modificăm perioada de distribuire, ca să-i derutăm rău de tot pe toţi. Apoi pregătim peste o lună un vinovat de serviciu: Poşta Română! Că şi-aşa trebuie să-i schimbăm conducerea cu „de-ai noştri” şi nu prea avem motiv! Totul pentru a câştiga timp ca să intrăm în toamnă-iarnă, când apetenţa pentru proteste se mai domoleşte în condiţii de frig, ploaie şi vânt”, afirmă medicul din Braşov.

El continuă, spunând că, odată ajunşi la guvernare, bazându-se pe votul în urma promisiunilor, nu vor mai fi bani pentru măriri de pensii.

"Da' nu vă faceţi probleme, dragi pensionari simpli (i-am exclus pe cei cu pensii speciale, prietenii ştiu de ce! - ei sunt primii la plăţi, doar au carduri şi-i primesc on-line, nu de la factorul poştal, ce naiba!). Chiar dacă nu vor avea pe termen lung banii promişi, îi vor face rost pentru câteva luni, acolo. După care, ajunşi din nou la guvernare datorită vouă, Dragnea şi ai lui se vor găsi în faţa unui buget secătuit, care nu a mai fost umplut de o guvernare nepopulistă, ca data trecută. Şi atunci să vedeţi măriri de pensii, dragii noştri bătrâni, sănătoşi sau bolnavi, toţi obosiţi însă de mulţii ani de muncă, dar şi de mai mulţii saci de amăgiri care v-au fost puşi în cârcă în loc de bunăstare!”, conchide Dan Grigorescu.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, joi, că partidul său a fost acuzat mereu că este partidul pensionarilor, spunând că PSD a fost, este şi va fi partidul care susţine fără ezitare o viaţă mai bună pentru pensionari. El a afirmat că cinismul caracterizează partidele de dreapta.

”Am fost acuzaţi mereu - şi ăsta este un cuvânt greu - că PSD ar fi partidul pensionarilor. Şi dacă ar fi aşa, ne-ar onora această expresie. Da, este partidul care s-a gândit în permanenţă la situaţia pensionarilor, dar nu numai. Nu te poţi gândi doar la creştere economică, doar la creşteri de salarii, care sunt foarte importante şi necesare, nu te poţi gândi doar la măsuri fiscale, relaxări fiscale pentru mediul de afaceri, foarte necesare, şi în acelaşi timp să nu te gândeşti la pensionari”, a afirmat Dragnea, la Consiliul Naţional al pensionarilor PSD.

El a adăugat că, pensionarii nemaifiind activi, unii consideră că nu mai trebuie să fie îngrijiţi.

”Gândiţi-vă la o expresie crudă care a ieşit din guriţa cuiva acum mulţi ani de zile când vorbea de ieşiri din sistem. Asta arată cinismul care îi caracterizează în general, poate nu chiar pe toţi, pe reprezentanţii partidelor de dreapta. Ieşiri din sistem, adică pensionarii în viziunea lor sunt nişte cifre care trebuie analizate doar din perspectiva unor analize pur statistice, fără să se gândească că aici e vorba de oameni, de milioane de oameni care au necazuri, care au suferinţe şi care aşteaptă ca societatea pentru care au muncit o viaţă să le întoarcă măcar o parte din respectul cuvenit şi din aceste motive şi multe altele, da, PSD a fost, este şi va fi partidul care susţine fără ezitare o viaţă mai bună pentru pensionari, de asta să nu vă îndoiţi niciodată”, a subliniat Liviu Dragnea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.