Şeful Secţiei de Chirurgie Plastică de la Spitalul Judeţean Braşov, Dan Grigorescu, se arată extrem de revoltat de cazul bărbatului din Rovinari căruia i s-a făcut rău în faţa spitalului din localitate şi nu a primit ajutor. ”Doamne, cum de-i mai rabzi pe neoamenii care şi-au făcut culcuş în sistemul de sănătate publică?”, scrie medicul pe Facebook, subliniind o serie de neconcordanţe între declaraţiile medicului de gardă de la Spitalul Rovinari şi realitatea din sistemul medical şi expunând o serie de probleme la spitalul respectiv.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Medicul Dan Grigorescu a postat, vineri, un mesaj pe Facebook, intitulat ”Doamne, cum de-i mai rabzi?” în care îşi arată revolta la adresa unor angajaţi din sistemul medical, după decesul bărbatului din Rovinari căruia i s-a făcut rău în faţa spitalului din localitate şi nu a fost ajutat.

“Doamne, cum de-i mai rabzi? Pe neoamenii, pe proştii, pe ignoranţii, pe dezinteresaţii şi pe inepţii care şi-au făcut culcuş în sistemul de sănătate publică...”, începe mesajul medicului braşovean.

Medicul face referire la faptele din acest caz.

“Pacientul, simţindu-se rău, s-a prezentat la Urgenţa spitalului (Compartimentul de Primire Urgenţe), unde s-a iniţiat secvenţa de proceduri pentru stabilirea unui diagnostic, care a fost urmată de stabilirea (de către medicul de gardă) a unui tratament care i-a şi fost administrat (probabil de către un asistent medical). Faptul că a existat şi o a doua administrare a încă unui tratament înseamnă că prima intervenţie nu i-a rezolvat problema medicală pacientului aflat în observaţie în CPU (şi nu «internat în urgenţă», pentru că dacă o internare ar fi fost considerată necesară, atunci ar fi existat o foaie de observaţie a pacientului, ceea ce nu a fost cazul!)). Cu toate acestea, el a fost trimis acasă, din lipsă de locuri, cu indicaţia de a reveni a doua zi. Când s-or mai elibera unele!...”, a relatat cazul medicul Dan Grigorescu.

Acesta continuă explicând că pacientul a plecat, dar i s-a făcut rău în faţa unităţii medicale şi a murit mai târziu la spital.

Dan Grigorescu consideră “inepţii” declaraţiile făcute de medicul de gardă Roxana Gherghina despre acest caz.

“Iniţial, nu au fost paturi în salonul meu, dar după aceea am găsit paturi în salonul altui medic şi s-a decis ca pacientul să rămână acolo. Eu nu ştiu ca dumnealui să fi plecat acasă, pe mine nu m-a anunţat nimeni că acest pacient a plecat acasă...Fusese internat în cursul zilei cu pneumopatie acută”, sunt declaraţiile medicului Roxana Gherghina, pe care Dan Grigorescu le demontează una câte una.

”Duamnă dragă, mata ne iei de proşti pe toţi? Cum adică, vrei să acreditezi ca adevărată minciuna că internările de urgenţă se fac doar în paturile din saloanele medicului de gardă şi nu pe oricare alt pat liber din spital? Ca dup-aia să spui că ai găsit «paturi» (deci mai multe!) «în salonul altui medic» (deci saloanele sunt ale medicilor, nu ale spitalului?). Şi să mai zici că «s-a decis ca pacientul să rămână acolo». Cine stă în spatele impersonalului «s-a decis»? Şi de ce «să stea acolo» şi nu să fie internat acolo? Şi cum de mai ai tupeul, duamnă, să spui că pacientul «fusese internat în cursul zilei», când rezultă clar că nu a avut Foaie de observaţie şi nici nu a plecat cu bilet de externare, ci simplu, a fost pur şi simplu trimis acasă? Iar în final, să mai ai şi tupeul să spui că nu ai ştiut că «acest pacient a plecat acasă», asta pentru că nu te-a anunţat nimeni de aşa ceva! Câtă laşitate, atâta neruşinare! Dar şi multă frică de consecinţele faptelor cuiva, pe care acel cineva nu vrea să şi le asume!”, a mai transmis doctorul braşovean.

El a accesat apoi siteul spitalului din Rovinari şi susţine că a descoperit acolo “un spital în derivă”.

“Listele de gărzi sunt postate doar pentru 2014, 2015 şi 2016, iar la gărzile lunii curente trebuie să ne mulţumim cu gărzile din octombrie 2015. (…) La ultimul concurs din mai 2018 pentru angajarea unui asistent medical debutant la CPU (la CPU, acolo unde s-a produs acest eveniment!), concursul s-a anulat deoarece «secretarul comisiei nu a convocat comisia şi nu s-a prezentat pentru validarea dosarelor». Şi toate acestea, în condiţiile existenţei unei echipe de conducere cu o deosebită continuitate (vezi manager şi director medical)...”, a mai precizat medicul Dan Grigorescu.

Poliţiştii din Gorj au deschis un dosar penal in rem pentru ucidere din culpă, după, ce în noaptea de joi spre vineri, unui bărbat i s-a făcut rău în faţa spitalului din Rovinari, el fiind transportat la unitatea medicală în stop cardiorespirator.

El venise la unitatea medicală unde în cursul zilei i se administrase un tratament, dar nu ar fi rămas internat din cauza lipsei paturilor.

Martorii spun că au mers la spital şi l-au chemat pe medicul de gardă, precum şi ambulanţa aflată la poarta spitalului, dar li s-a spus să sune la 112.

De asemenea, ei afirmă că bărbatul a început să se simtă şi mai rău după administrarea unei injecţii cu antibiotic în spital.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.