Medicul Adrian Marinescu, director medical la Institutul ”Matei Balş” din Capitală, atrage atenţia că refuzul vaccinării copiilor vine în primul rând de la părinţii acestora, iar faptul că nu se fac vaccinări înseamnă risc de boală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În ultimii ani se vede că principiul vaccinăii nu neapărat a fost uitat, dar cred că nu mai este aplicat. Când vezi că sunt mulţi copii care nu se vaccinează, îţi pui întrebarea de ce o fac şi când ajungi la părinţi şi la familii, până la urmă ajungi la concluzia că educaţia şi educaţia medicală vine din cei 7 ani de acasă şi ţine de părinţi. Până la urmă tot adulţii sunt cei care creionează lucrurile astea”, a declarat Adrian Marinescu, marţi seară, la Medika TV.

Doctorul a explicat şi ce înseamnă nevaccinarea în rândul copiilor.

”Ce  înseamnă faptul că nu se mai vaccinează? Înseamnă că în spitalele de boli infecţioase şi în general în spitale, ai din păcate boli care le pun viaţa în pericol şi e o teorie care spune, e  un mit care cred că trebuie desfinţat că dacă cei mici sunt sănătoşi în principiu nu vor păţi nimic, indiferent ce boală ar face”, a spus Marinescu.

Întrebat dacă încrederea în vaccinare a scăzut, Marinescu a răspuns că acest lucru nu ţine doar de pandemie.

”Depinde de sursele pe care le ai (...) Nu ţine doar de pandemie. Îmi aduc aminte că era întrebarea de ce nu a mers vaccinarea pentru SARS CoV2 şi răspunsul a fost: E vreo campanie de vaccinare care să fi mers bine? Nu, lucrurile întotdeuna au scârţâit, chiar şi cu vaccinarea antigripală. Sezonul rece care bate la uşă poate să fie imprevizibil, nu poţi ştii de la început ce se poate întâmpla. Dacă nu te pregăteşti din octombrie ce va fi e posibil să ai un sezon mai uşor, dar dacă lucrurile vor evolua prost, s-ar putea să avem o epidemis, aşa cum am avut cu ani în urmă”, a precizat Adrian Marinescu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.