Un medic din Timişoara reclamă, vineri, tupeul pacienţilor cu coronavirus, nevaccinaţi şi care nu cred în boală, care ajung la spital cu afectare pulmonară de 80-90%, după ce s-au tratat acasă săptămâni în şir. Pacienţii sau aparţinătorii acestora încep să le spună medicilor cum să-i trateze. În plus, se plâng că aşteaptă cu zilele în UPU pentru a li se găsi un loc pentru internare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ori cât de receptiv aş fi, nu am cum să înţeleg tupeul unora! Ajung în UPU bolnavi, aduşi de aparţinători sau de ambulanţă, după 2-3 săptămâni de stat acasă cu o saturaţie de 40%, pentru că s-au tratat cu tot ce au găsit pe Facebook, că doar e plin de experţi pe acolo…Nevaccinaţi, că nici în aşa ceva nu cred. Dar i-au adus la spital, că nu mai puteau să respire acasă! Fac un CT şi, surpriză…80-90 % afectare pulmonară. Şi începe apoi să se revolte, că de ce stau în UPU cu zilele?”, a scris, vineri, pe Facebook, medicul Amin Zahra de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara.  

”De două luni se spune că nu sunt locuri în secţiile de ATI, dar tu ai văzut pe undeva că paturile stau goale şi medicii stau la ţigară. Şi dacă printr-o minune ajunge pacientul în secţia de ATI, “tu” ce zici!? Păi dacă am fost nesimţit încă de la început, hai să continui şi acum …şi ce faci!? Da, îl înveţi pe medic medicina! Suntem sunaţi să ni se spună cum să îi tratăm, ce flux de oxigen să-i dăm, ce substanţe avem voie să folosim”, a adăugat medicul.  

Acesta le adresează un mesaj celor care nu cred î medici: ”De ce îl aduci la spital, când nu ai încredere în medici şi în personalul medical?”.  

Medicul mai povesteşte că aparţinătorii care au primit drept la vizită, nu au rezistat mai mult de 5 minute echipaţi în combinezon.  

”Şi atunci, din respect pentru oamenii ăştia care sunt zi de zi acolo şi îţi vor binele cu adevărat, măcar ai bunul simţ, să taci”, a închiat medicul.  

 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.