Medicul cardiolog Vasile Rădulescu din Bucureşti afirmă, joi seară, că impunerea certificatului verde la orice activitate ar fi dus la 300.000 de oameni vaccinaţi, iar problema pandemiei ar fi fost rezolvată ”într-o lună”. Medicul vorbeşte despre România ca o ţară cu ”conducători de doi lei”, care, în condiţiile în care mor săptămânal 33.000 de oameni, nu iau nişte decizii ferme, chiar dacă nu sunt populare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Când ai o situaţie care-ţi pune în pericol toţi locuitorii ţării, omorându-ţi 3.000 pe săptămână, adică fix cât un sat, iar tu o dai cotită în jocuri politice, în evitarea elegantă a unei discriminări închipuite, în salivarea după veşnicul ciolan, în menţinerea scaunului cald, fără să iei prompt nişte măsuri care să-ţi protejeze locuitorii, chit că-i vei deranja pe unii care oricum ar merita un duş rece cu furtunul la pielea goală, în piaţa publică, asta înseamnă ţară cu nişte conducători de doi lei”, a scris, joi seară, pe Facebook, medicul Vasile Rădulescu.  

Acesta afirmă că situaţia ar fi putut fi rezolvată într-o lună, prin decizii ferme.  

”Certificat obligatoriu pentru orice activitate -> 100-200-300.000 de oameni vaccinaţi pe zi -> într-o lună era totul rezolvat”, mai afirmă medicul.  

În România, au fost vaccinate până acum cu schemă completă 6.445.584 persoane, iar 7.190.510 au primit prima doză de vaccin. 

Legea privind impunerea certificatului verde angajaţilor din anumite domenii a fost respinsă de Senat săptămâna trecută, legea fiind în Camera Deputaţilor.  

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.