Maternitatea din Fălticeni, inaugurată în urmă cu aproape două săptămâni în prezenţa ministrului Sănătăţii Florian Bodog, nu poate fi deschisă, după ce Direcţia de Sănătate Publică Suceava a anunţat că două probe prelevate de pe suprafaţa mobilierului din unitatea medicală au indicat prezenţa bacteriilor coliforme. DSP a cerut directorului maternităţii să fie făcută o nouă dezinfectare, cu alte produse biocide, urmând să fie din nou recoltate probe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Directorul adjunct al DSP Suceava, dr. Cătălina Zorescu, a declarat pentru Monitorul de Suceava că analizele de laborator au arătat că sunt neconforme două din totalul probelor recoltate de inspectorii sanitari la Maternitatea Fălticeni, în urma scandalului izbucnit după ce jurnaliştii au filmat cum incubatoarele pentru bebeluşi şi mobilierul erau transportate cu un tractor cu remorcă de la serviciile de salubritate.

 

Directorul adjunct al DSP a afirmat că este vorba despre două probe recoltate de pe suprafeţe de mobilier şi că a solicitat managerului Spitalului Municipal Fălticeni, dr. Vlad Morariu, să fie reluată procedura de dezinfecţie la maternitate, cu un alt produs dezinfectant, urmând să se repete recoltarea de probe.

'Probele recoltate de la incubatoare au ieşit bine", a precizat Zorescu.

“Din buletinul de analize reiese că două probe sunt necorespunzătoare, indicându-se prezenţa bacteriilor coliforme. Conducerea DSP a recomandat reluarea lucrărilor de dezinfecţie, folo­sin­du-se un alt produs biocid, după care se vor re­colta alte probe. Am întocmit un raport privind aceas­tă situaţie pe care l-am trimis către Prefectura Su­ceava”, a declarat şi Bianca Bighiu, purtător de cu­vânt în cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, citată de Obiectiv de Suceava.

Numărul total de probe recoltate de DSP de la noua maternitate din Fălticeni a fost de aproximativ 100, conform managerul Spitalului Municipal Fălticeni. Dr. Morariu a declarat că o nouă dezinfecţie au fost planificate pentru marţi, urmând ca miercuri să fie recoltate noi probe.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.