Consiliul Judeţean Sibiu a semnat un contract din fonduri europene pentru achiziţionarea de materiale sanitare şi echipamente de protecţie pentru toate centrele DGASPC Sibiu. Valoarea contractului din care se vor cumpăra măşti, combinezoane, dezinfectant şi alte materiale depăşeşte 2,4 milioane de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Consiliul Judeţean Sibiu a semnat cu ADR Centru contractul de finanţare europeană pentru derularea proiectului „Consolidarea capacităţii de gestionare a crizei sanitare COVID-19 la nivelul furnizorilor de servicii sociale din Judeţul Sibiu”. Valoarea totală a contractului este de 2.416.271,18 lei (TVA inclus), finanţarea fiind asigurată integral din fonduri europene nerambursabile (FEDR)”, a transmis, joi, Consiliul Judeţean Sibiu.

Prin proiect vor fi achiziţionate materiale sanitare şi echipamente de protecţie personală, respectiv măşti, combinezoane, mănuşi, dezinfectanţi, săpun antibacterian, puls - oximetru şi alte materiale şi echipamente medicale.

De acestea vor beneficia toate centrele rezidenţiale din subordinea CJ Sibiu şi aflate în structura DGASPC Sibiu: 8 centre pentru adulţi cu dizabilităţi, un centrul pentru victimele violenţei domestice şi 5 centre destinate copiilor, la care se adaugă cele două Unităţi de Asistenţă Socială Medico – Socială din Sibiu şi Sălişte.

”În ultimul an, Consiliul Judeţean Sibiu a făcut permanent demersuri şi a accesat fonduri europene pentru a sprijini unităţile spitaliceşti şi centrele rezidenţiale din subordine  în vederea gestionării crizei sanitare pe care o traversăm. Facem toate eforturile pentru ca serviciile medicale oferite beneficiarilor din sistemul de asistenţă socială să fie de cea mai bună calitate”, a precizat Daniela Cîmpean, preşedinta CJ Sibiu.

Proiectul se derulează prin Programului Operaţional Infrastructură Mare (POIM), în parteneriat cu Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sibiu şi Unităţile de Asistenţă Medico - Socială din Sibiu şi Sălişte. În următoare perioadă, Consiliul Judeţean Sibiu va demara procedurile de achiziţie pentru aceste materiale şi echipamente.

De la începutul crizei sanitare, Consiliul Judeţean Sibiu a sprijinit unităţile spitaliceşti din subordine pentru a accesa fonduri europene în vederea achiziţionării de aparatură şi echipamente medicale,  primele contracte de finanţare fiind încheiate în cursul anului 2020.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.