Primăria Hârşova a luat mai multe măsuri pentru a preveni răspândirea coronavirusului, printre acestea aflându-se interdicţia impusă grupurilor mai mari de trei persoane de a staţiona pe domeniul public şi limitarea accesului în spaţii publice precum parcuri, terenuri de fotbal, locuri de joacă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Primăria Hârşova a luat o hotărâre în cadrul Comitetului Local Pentru Situaţii de Urgenţă care cuprinde mai multe măsuri menite să reducă riscul contaminării cetăţenilor cu Covid-19. 
Astfel, toate persoanele care vin din ţări unde sunt confirmate cel puţin 500 de cazuri de coronavirus au obligaţia să se izoleze la domiciliu, iar dacă acestea nu se izolează separat, toate persoanele din locuinţa respectivă intră în izolare timp de două săptămâni. Reprezentanţii Primăriei Hârşova îi vor contacta zilnic pe aceştia, pentru a monitoriza starea de sănătate până la finalizarea celor 14 zile.
Primăria Hârşova a decis să interzică  grupurilor mai mari de trei persoane să staţioneze pe domeniul public şi limitează accesul în spaţiile publice. 
“Se interzice grupurilor mai mari de trei persoane de a staţiona pe  domeniul public şi se recomandă ca staţionarea să se facă doar atâta timp cât este necesar pentru rezolvarea unor probleme urgente, măsura având ca scop evitarea contaminării, respectiv răspândirii coronavirusului.
Se limitează accesul în spaţiile publice (parcuri, terenuri de fotbal, locuri de joacă pentru copii) pe toată durata stării de urgenţă, cu respectarea dispoziţiilor referitoare la nurnărul persoanelor care pot sta grupate”, a precizat Primăria Hârşova.
De asemenea, a fost instituită şi obligaţia agenţilor economici şi persoanelor care îşi desfăşoară independent activitatea de taximetrie pe bază de autorizaţie să ia măsuri de dezinfectare a spaţillor, respectiv a autoturismelor şi de evitare a aglomerării, păstrându-se distanţa de 1,5-2 metri între persoane.
Primăria Hârşova preciează că această hotărâre este obligatorie pentru toţi cetăţenii care au domiciliul în oraş, dar şi pentru cei care tranzitează localitatea.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.