Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, spune că majoritatea românilor au respectat măsurile de prevenire a răspândirii SARS-Cov-2, el arătând că, raportat la alte ţări din Europa, precum Spania, România stă "net mai bine” în ceea ce priveşte cazurile la o mie sau la un milion de locuitori. Marcel Vela reafirmă că în cursul acestei săptămâni va fi dată o nouă ordonanţă militară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Marcel Vela a reafirmat, marţi, la Azuga, în judeţul Prahova, că în cursul acestei săptămâni va fi dată o nouă ordonanţă militară, a noua. Vela nu a dat detalii cu privire la eventuale prevederi din noua ordonanţă. 
 
"Tot ceea ce decidem, tot ceea ce anunţăm sunt consecinţe în urma unor analize pertinente făcute cu celeritate de către specialişti, mă refer la epidemiologi, la infecţionişti, la cei care analizează statistica, în funcţie de evoluţia bolii, de situaţia cazurilor înregistrare într-o zonă sau alta”, a spus Marcel Vela.
 
Acesta a precizat că statisticile arată că România stă "net mai bine” decât alte ţări europene în cea ce priveşte răspândirea virusului şi numărul cazurilor de COVID-19.
 
"Am făcut calculul şi la media de locuitori, nu neapărat a populaţiei, pentru că cineva spunea că normal că avem mai puţin cazuri având în vedere că noi nu avem populaţia Spaniei, de exemplu. Dar raportat la mia de locuitori sau la un milion de locuitori, stăm net mai bine, şi asta nu se datorează neapărat Guvernului sau măsurilor luate de noi, meritul este al cetăţenilor, pentru că au respectat, foarte puţine cazuri au fost înregistrate cu privire la încălcarea regulilor. Raportat la populaţia României este un procent destul de mic de teribilişti, de oameni care nu au fost responsabili şi atunci eu pot să le spun oamenilor înainte de Sfintele Sărbători de Paşti că le mulţumesc pentru înţelegere, au dat dovadă de patriotism şi de responsabilitate”, a mai afirmat ministrul. 
 
Vela a catalogat situaţia actuală drept "un război al fiecărui cetăţean care luptă pentru cei dragi”, iar pasivitatea unora va crea probleme "nu unuia sau altuia, ci nouă, tuturor, şi vor fi afectaţi cei dragi, cei apropiaţi”.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.