Premierul Marcel Ciolacu a declarat că Guvernul va acorda sprijinul pentru ca serviciul de ambulanţă să beneficieze de noi mijloace de intervenţie, de resursa umană de care are nevoie, precum şi de adaptarea cadrului legislativ. Şegul Executivului a avut, luni la Palatul Victoria, o întâlnire cu reprezentanţii Federaţiei Naţionale Sindicale „Ambulanţa”, alături de reprezentanţi ai conducerii serviciilor de ambulanţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Consultările au avut în vedere măsurile de asigurare a resurselor necesare pentru desfăşurarea activităţii serviciilor de ambulanţă. Astfel, acest serviciu medical va fi dotat cu noi ambulanţe, procedura de achiziţie publică fiind deja iniţiată, demers ce vine ca răspuns la una dintre necesităţile pregnante transmise de reprezentanţii sindicatului, mai arată comunicatul de presă al Guvernului.

Asigurarea resursei umane şi anume cea  personalului medical de intervenţie a fost un alt subiect discutat. Prim-ministrul a punctat faptul că pot fi organizate concursuri pentru ocuparea unui număr de 360 de posturi vacantate în cursul anului trecut, urmare a aprobării de către Guvern a unui Memorandum în acest sens. Pentru posturile vacantate în acest an pot fi organizate concursuri fără a mai fi nevoie de aprobarea acestui demers prin Memorandum al Guvernului.

Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

„Intervenţiile rapide şi profesioniste ale serviciului de ambulanţă salvează vieţi şi protejează sănătatea oamenilor. Guvernul acordă întreaga atenţie şi sprijin personalului medical. Vom colabora foarte aproape pentru ca acest serviciu să beneficieze de noi ambulanţe, de resursa umană de care are nevoie, precum şi de adaptarea cadrului legislativ”, a spus Marcel Ciolacu, potrivit sursei citate

Reprezentanţii Federaţiei Sindicale au apreciat cadrul de discuţie şi deschiderea la dialog manifestată de Guvern.

În perioada imediat următoare Federaţia Naţională Sindicală ”Ambulanţa” va comunica Guvernului informaţiile care argumentează solicitările necesare pentru actualizarea cadrului legislativ de organizare şi funcţionare.

Premierul şi echipa guvernamentală împreună cu sindicatul s-au angajat să aibă cât mai repede posibil o nouă întâlnire, după coordonarea tuturor acestor date, la care să participe specialişti cu experienţă aplicată care pot contribui la conturarea în detaliu a modificărilor necesare.

Alături de prim-ministrul Marcel Ciolacu la consultările de la Palatul Victoria au mai participat vicepremierul Marian Neacşu, ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi şeful Cancelariei Prim-Ministrului, Alexandru-Mihai Ghigiu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.