Apele Române continuă lucrările la barajul Strâmtori-Firiza, precizând că această acumulare este principala sursă de alimentare cu apă a localităţilor din judeţul Maramureş.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit unui comunicat al Apelor Române, lucrările vor dura şase luni. 
 
“Lucrările de reparaţii continuă la barajul Strâmtori-Firiza din Maramureş. Acumularea este principala sursă de alimentare cu apă a municipiului Baia Mare (precum şi a celor 35 de localităţi din judeţ). Acestea vor dura aproximativ şase luni şi constau într-o serie de acţiuni de reparare şi modernizare a echipamentelor mecanice cu ajutorul cărora barajul va putea funcţiona în condiţii de maximă siguranţă. Întregul proces a început în ianuarie 2022 şi până în acest moment a fost înlocuit grătarul prizei de rezervă a barajului şi a fost montat batardoul de etanşare. Intervenţiile au fost executate cu ajutorul scafandrilor specializaţi, de pe un ponton adus de la Apele Române Siret”, au transmis Apele Române.
 
Sursa citată a precizat că în această perioadă se înlocuieşte conducta prizei de rezervă şi hidroechipamentele aferente acesteia. 
 
Lucrările sunt în valoare de peste 2,6 milioane de lei.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.