Consiliul Judeţean Maramureş a dispus ca responsabilii cu protecţia copiilor din subordine să facă o anchetă extinsă în cazul unui tânăr de 18 ani aflat în plasament la un asistent maternal care s-a sinucis, acesta fiind găsit spânzurat într-o anexă a casei. Primele concluzii ale cercetării arată că tânărul nu avea probleme în familia care îl îngrijea, dar poliţiştii şi procurorii fac cercetări pentru ucidere din culpă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Consiliul Judeţean Maramureş a anunţat, luni, că preşedintele instituţiei, Gabriel Zetea, ”a dispus extinderea anchetei interne, obţinerea şi furnizarea de date suplimentare” legate de decesul unui tânăr de 18 ani care s-a aflat în plasament la un asistent maternal profesionist.

Tânărul se numea Jako Florian Dacian şi se afla în plasament de la vârsta de şase ani, respectiv din anul 2005. El a fost găsit spânzurat, în luna mai, într-o anexă a casei în care locuia, din satul Ruşor. La vremea respectivă, conducerea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Maramureş, aflată în subordinea Consiliului Judeţean, a dispus efectuarea unei anchete interne, iar concluziile au fost trimise preşedintelui CJ, care a dispus însă extinderea cercetărilor.

Reprezentanţii DGASPC au declarat, luni, pentru News.ro, că din cercetările făcute reiese că tânărul aflat în plasament nu avea probleme cu asistentul maternal profesionist şi nici la şcoală. De asemenea, asistenţii sociali au stabilit, în urma audierii mai multor persoane, că tânărul nu avea semne ale unei depresii, fiind o persoană veselă şi cu planuri de viitor.

Concluziile anchetei interne urmează să fie date publice doar după finalizarea cercetărilor extinse.

În pofida concluziilor asistenţilor sociali, poliţiştii şi procurorii au deschis o anchetă în acest caz.

Conform purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Maramureş, Florina Meteş, au loc cercetări pentru ucidere din culpă, cu privire la faptă, nu la persoane. Cercetările sunt coordonate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Lăpuş, iar mai mulţi martori au fost audiaţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.