Ministerul Apărării Naţionale a transmis că două aeronave C-27J Spartan, configurate pentru stingerea incendiilor, au efectuat, duminică, câte două misiuni în zona montană Muntele Zănoaga Câinenilor, din judeţul Vâlcea, pentru stingerea incendiului de pădure.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform sursei citate, în cele cinci intervenţii efectuate în cele două zile, aeronavele au lansat deasupra zonei de manifestare a incendiilor forestiere 25 de containere cu apă  în total, fiecare container având capacitatea de o tonă.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea a anunţat că pompierii au fost solicitaţi, vineri seara, pentru stingerea unui incendiu de pădure izbucnit în comuna Câineni, între Obştea Grebleşti şi Obştea Câineni. Iniţial incendiul se manifesta la nivelul stratului de frunze uscate de la sol.  Ulterior, flăcările s-au extins, manifestându-se în Punctul Izvorul Alb, pe o suprafaţă estimată la 45 de hectare.

Aeronavele de acest tip ale Forţelor Aeriene Române au acţionat, din 2017 şi până în prezent, pentru stingerea a mai multe incendii de pădure din ţara noastră - în judeţele Mehedinţi, Alba, Hunedoara şi Buzău.

De asemenea, au executat şi trei misiuni internaţionale - în luna iulie a anului 2018, în Grecia, în luna august a anului 2021, în Macedonia de Nord, şi în luna iulie a acestui an, în Slovenia.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.